HGSS U AKCIJI: Još se traga za nestalim Poljakom, planinskim trkečem, na Biokovu

Nastavljena je potraga za nestalim strancem na Biokovu. Nestali se uputio u četvrtak, 31.srpnja, iz Gornjih Brela preko Bukovca na Sv. Iliju.

Stoji tako na Facebook stranici HGSS-a, gdje u nastavku piše:

S Bukovca je tog dana supruzi poslao sliku i od tada se više nije javio. Potraga je pokrenuta navečer istog dana.

Tražilo ga je gotovo 60 tragača iz nekoliko Stanica HGSS-a uz helikopter HRZ-a, ali bez rezultata.

Teren za potragu je izuzetno zahtjevan jer je Sv. Ilija najnedostupniji vrh u Hrvatskoj. Na sve strane su strmi gorski grebeni i više stotina metara strme stijene.

Jutros se potraga nastavila bespilotnim letjelicama, potražnim psima i helikopterom.

Pročelnik splitskog HGSS-a Darko Gavrić Čerčo kazao je za N1 kako je na terenu 30 ljudi, ali kako potraga zasad još uvijek nema rezultata.

“On je planinski trkač koji je spreman. Nije on nespreman otišao na Biokovo. On je imao i GPS trag, imao je sat koji se može pratiti, ali činjenica je da ga još uvijek nismo našli”, govori Gavrić Čerčo.

Radi se, kaže Gavrić Čerčo, o najnepristupačnijem dijelu Biokova koji je vrlo zahtjevan i najavljuje kako se u ponedjeljak kreće s velikom akcijom u koju će se uključiti svi spašavatelji s područja Hrvatske.

“Ono što zasigurno mogu reći i potvrditi jest da mi dajemo sve od sebe. Maksimalnu podršku imamo od Ministarstva obrane i zrakoplovne baze u Divuljama. Sinoć smo imali potragu oko Knina, nestao je 50-godišnji muškarac. Kako stvari stoje, ni tamo nemamo pozitivnih rezultata”, pojašnjava.