UHIĆEN TOMISLAV ĐAKIĆ: Sin HDZ-ovog zastupnika pijan prijetio policajcima

Tomislav Đakić (21), jedan od sinova HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, koji je kandidiran i za novi mandat, i to kao drugi na HDZ-ovoj listi u IV. izbornoj jedinici, uhićen je jer je pijan prijetio smrću policajcima.

Incident se dogodio u srijedu u poslijepodnevnim satima ispred zagrebačkog restorana Trnjanka, doznaje Telegram.

Policija je pozvana jer je, prema dojavi, došlo do sukoba više muškaraca. a kad je Tomislav Đakić ugledao policajce, počeo je na njih vikati i psovati ih.

“Znate li vi tko sam ja?… Svi ćete dobiti otkaz”, vikao je iako su ga policajci umirivali i upozoravali, no on im je rekao da mu mogu “popušiti k….”, te im psovao majke.

Čak je i pljunuo jednog policajca, potom je vezan i priveden, a izmjerena mu je koncentracija od 1,5 promila alkohola u krvi.

Telegram doznaje da je prijavljen zbog prijetnji upućenih četvorici policajaca, te je nakon trežnjenja predan pritvorskom nadzorniku.

Za kazneno djelo za koje je prijavljen, a radi se o prijetnji službenim osobama, kazneni zakon predviđa kaznu od šest mjeseci do pet godina.

Danas se o slučaju oglasilo Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu provelo je 19. lipnja 2020. dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje iz članka 139. stavak 2. i 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 22-godišnji okrivljenik 18. lipnja 2020., za vrijeme dok je bio u prostoriji za zadržavanje policijske postaje, s nakanom da ustraši policijske službenike, počeo vikati na njih i vrijeđao ih te im izrekao više raznih prijetnji, kao i da će ostati bez posla pozivajući se na člana svoje obitelji.

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu je, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku) koji je sudac istrage prihvatio i donio rješenje o određivanju istražnog zatvora”, objavio je DORH.

PISALI SMO:

OSUĐEN IVAN ĐAKIĆ: Za dva kaznena djela – 11 mjeseci zatvora uvjetno na tri godine – čitajte OVDJE.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!