OSUDE MONSTRUOZNOG TRANSPARENTA: To je jezivo i zastrašujuće – kaže Pupovac

Ružna slika dolazi iz zagrebačke Kustošije. Srpsko narodno vijeće jutros je na Twitteru podijelilo fotografiju na kojoj se vide skupina koja drže jezivi transparent u kojemu navode bludnje radnje sa srpskim ženama i djecom, uz to drže i HOS-ove zastave, a u riječi ‘djecu‘, U je ustaško.

Izvor: Media servis

Autor slike u Kustošijanskoj ulici je fotograf Nikola Šolić koji ju je potom objavio na Facebooku.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac za Media servis je rekao: “Ovo što je sinoć osvanulo u Zagrebu je jezivo i zastrašujuće. Ta vrsta poruke i mržnje i ta vrsta poziva na nasilje u glavnom gradu naše zemlje trebala bi zabrinuti svakog, a pogotovo one koji su sve ove tjedne, mjesece, godine i desetljeća bili gluhi na to, ili su tolerirali ovakve poruke ili su za njih imali razumijevanje, ili su ih opravdavali kao Visoki prekršajni sud, ili su i sami koristili takve poruke.” Na pitanje je li se čuo s premijerom ili ministrom Božinovićem oko toga, odgovara: “Ne, niti planiram.”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ne sumnja da policija radi svoj posao najbolje što može.

“Siguran sam da je policija pokrenula istragu i da će riješiti taj slučaj, kao i svaki koji poziva na nasilju, netrpeljivost i u to ne treba nimalo sumnjati.”

Tijekom popodneva u policijsku postaju na Črnomercu privedeno je nekoliko osoba koje se dovode vezu s transparentom. Premijer Andrej Plenković i šef SDP-a Davor Bernardić osudili su ovakav čin.

“Bilo što što je takvo osuđujem najoštrije. Tome nema mjesta u javnom prostoru. Za svaku je osudu tko god je to napravio, ali s obzirom na to da nisam vidio ne mogu kategorički reći, ali ako je tako kao što kažete za mene tu nema dilema – to je neprihvatljivo i za svaku osudu.””Mislim da je jasno da je SDP uvijek na strani svih onih diskriminiranih i borit ćemo se protiv svakog oblika diskriminacije i nepravde, jer za nas u SDP-u nije važno jesi li Hrvat, Srbin, Bošnjak, katolik, pravoslavac, musliman, židov, gej, straight, žena ili muškarac, jedino nam je važno jesi li čovjek. To je Hrvatska kakvu ja vidim i kojoj ja želim pripadati.”

Osuda je stigla i iz IDS-a. U stranci smatraju da su ovakvi prizori sramota za cijelu zemlju. ‘‘Ogroman dio odgovornosti za ovakve morbidne i opasne incidente snose državne institucije koje su ignoriranjem i relativizacijom povijesnih činjenica stvorile izopačenu atmosferu u kojoj je pozivanje na zločin „cool“‘‘, rekao je predsjedni IDS-a Boris Miletić.