MVEP POTVRDIO: Četvero Hrvata evakuirano iz Wuhana

Veleposlanstva RH u Pekingu i Parizu, zajedno s Upravom za konzularne poslove MVEP-a i Stalnim predstavnistvom RH pri EU u Bruxellesu, poduzimali su sve aktivnosti kako bi cetiri hrvatska drzavljana bila sto prije prevezena iz kineskog grada Wuhana u Europu, stoji u priopćenju koje prenosimo u cijelosti.

Uspjesnom koordinacijom i brzim djelovanjem s europskim partnerima, osigurana je brza repatrijacija, vodeći racuna primarno o sigurnosti i zdravlju hrvatskih drzavljana. U organizaciji Francuske Republike u kasnim bi jutarnjim satima trebali sletjeti na jug Francuske. Iz mjera predostroznosti, pri dolasku bit ce smjesteni u izolaciju gdje ce boraviti 14 dana, prije povratka u Hrvatsku.

MVEP koristi prigodu zahvaliti francuskim i kineskim sredisnjim, pokrajinskim i gradskim vlastima, kao i svim ostalim dionicima, koji su predano sudjelovali u organizaciji brzog povratka hrvatskih drzavljana u Europu.

Veleposlanstvo RH u Pekingu, kao predsjedavajuce Vijecem EU, u suradnji s Delegacijom Europske unije, nastavlja koordinirati zajednicke aktivnosti drzava clanica u nosenju s novim koronavirusom te pruzati svu konzularnu pomoc i potporu hrvatskim drzavljanima diljem NR Kine.