NATAŠA NOVAKOVIĆ: Plenković je napao Povjerenstvo – niti jedan putni nalog nije dostavljen

Nataša Novaković, predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, gostovala je na RTL televiziji i odgovorila premijeru Andreju Plenkoviću, kako “cilj nije bio da se nekome napravi šteta”, kao što premijer tvrdi.

“Radili smo kao i u svakom drugom predmetu. Nismo dobili očitovanje ni dokumentacije. Nije nam sve dostavljeno. Niti jedan putni nalog nije dostavljen, do danas ne znamo ni tko je bio u zrakoplovu. Sve što smo tražili nismo dobili”, rekla je Novaković za RTL Danas i dodala:

“Nije korektno ovako se odnositi prema neovisnom tijelu. Oni su zakonom dužni dostaviti dokumente. Mi imamo pravo tražiti, drugi su dužni dostaviti. Nisu dostavili ni jedan dokument o tom putu, samo očitovanja… Ako je sve u redu, onda nije postojao ni jedan razlog da se ne dostave dokumenti”.

Odgovarajući na pitanje radi li se o napadu na Povjerenstvo, Novaković je kazala: “Da”.

Očitovala se i o novom zakonu o sukobu interesa Novaković kaže: “Čini se da smo im mi nepotrebni. Taj zakon je već dugo u ladici. Ne znam, čekamo da se vidi što će biti dalje. Imali smo sastanak s ministrom Malenicom, vrlo konstruktivan. Potpuno drugačiji od sastanaka s prethodnim ministrom. Potpuno mi je zbunjujuće da mi konstruiramo da mi nekome štetimo, mi to ne radimo”.