BANDIĆ NA 128. OBLJETNICI ZET-A: Vrijedniji su i od mene – dečki i cure rade 24 sata u 365 dana

Podijelite članak

Gradonačelnik Milan Bandić obišao je poslovnicu ZET-a u Ozaljskoj ulici, te gradilište koje se tamo nalazi. Pritom je položio vijence povodom 128 godišnjice ZET-a.

“Prilika je da se sa sjetom sjetimo prije 128 godina kada je konjska zaprega imala jednog konja i jedan mali vlakić koji je furao po gradu”, rekao je Bandić.

Poručio je kako on radi 16 sati na dan 365 dana u godini, ali da je ZET vrjedniji čak i od njega:

“Dečki i cure rade 365 dana 24 sata. Non stop. Od srca im čestitam, čestitam unaprijed i to što ćemo u listopadu proslaviti 129 godina uspinjače. Čestitam i što ćemo povodom Dana Grada Zagreba napraviti s novom sljemenskom žičarom”, istaknuo je gradonačelnik.

U tijeku su radovi preuređenja tramvajskog servisa Trešnjevka, rekao je Damir Škrinjar, koordinator radova:

“Pogon datira iz davne 1926. godine i stvarno je doživio potrebu da se na njemu napravi niz poboljšanja koja su upravo u tijeku, koja se izvode”.

Direktorica ZET-a Ljuba Žgela podsjetila je da je prije 128 godina imali 16 vozila sa 32 konja.”Danas ZET ima 740 vozila, od toga 270 tramvaja, 435 autobusa, autobusa za turistički prijevoz, školski prijevoz, elektro vozila, vozila za prijevoz invalida. Danas je 116 kilometara pruge, te davne 1891. je bilo 8 kilometara”.

Komentiraj