120 DANA DO EURA: Rukometaš Vori tvrdi – “Ne bojimo se nikoga!”

Podijelite članak
Foto: SEHA
Foto: SEHA

Četiri su mjeseca do smotre najboljih europskih rukometaša. Domaćin je Hrvatska, a igrat će se u Poreču, Splitu, Varaždinu i Zagrebu.

Nakon što su nas razveselili u vaterpolisti, a razočarali nogometaši i košarkaši, desno krilo Kauboja Zlatko Horvat s empatijom gleda na svoje kolege u ova dva sporta.

“Znanmo u kakvoj su situaciji i da nije lako dobivenu utakmicu kod nogometaša izgubiti, a igrali su dobro – dok se kod košarkaša vidjelo da žele više ali nisu preskočili tu prepreku. Teško je to bilo gledati ali znam kako im je”, poručio je Horvat.Rukometni Euro je puno jače natjecanje Olimpijskih igra i Svjetskog prvenstva, a u našoj su skupini Island, Srbija i Švedska:

“Neće sigurno biti lako, vidjeli smo kakve su grupe i s kim se križamo. Bit će to pravo prvenstvo”, zaključio je Horvat. Prodaja karata ide dobro što je razveselilo povratnika u reprezentaciju Igora Vorija, koji smatra da ne treba dizati velike tenzije i da njegovi suigrači moraju ići korak po korak:

“Moramo biti skromni i težiti onom najboljem. Mi tako pristupamo svakom prvenstvu i svakoj utakmici, ne bojimo se nikoga ali nikoga nećemo podcijeniti. Spremit ćemo se najbolje što možemo i ja mislim da moramo igrati utakmicu po utakmicu i rezultat će doći”, najavio je Vori, a prenosi Media servis.

“Organizacijski ovo je vrlo zahtjevan posao ali iskustva u tome imamo” poručio je predsjednik Saveza Tomislav Grahovac 120 dana do početka Eura:

“Sve ide nekakvim svojim tijekom, puno smo toga napravili do sada, a ovo što je preostalo nije zato što fizički nije moglo biti napravljeno ali sve predviđeno do ovog trenutka je i ostvareno. Mislim da neće biti nikakvog problema i da ćemo završiti do početka prvenstva”, poručio je predsjednik Grahovac.Hrvatska svoju prvu utakmicu igra 12. siječnja iduće godine protiv Srbije u Splitu, gdje i smještena naša skupina A.

Komentiraj