STRAVA USRED SARAJEVA: Na pješačkom prijelazu pokosio dvije studentice i pobjegao

Podijelite članak

edita, selma

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) još tragaju za vozačem Sanjinom Sejfićem, koji je kod Zemaljskog muzeja usmrtio dvije pješakinje.

U ponedjeljak navačer, oko 21:30 sati, u ulici Zmaja od Bosne dogodila se nesreća u kojoj je jedna pješakinja poginula, a druga je preminula u Općoj bolnici u Sarajevu.

Vozač koji je upravljao vozilom “Golf 6” udario je pješakinje i nakon toga pobjegao sa mjesta nesreće.

“Vozilo se više od 100 km/h kretalo ulicom Zmaja od Bosne od Dolac Malte prema centru grada i na obilježenom pješačkom prijelazu je usmrtio dvije pješakinje. Prelazeći zeleno svjetlo na pješakom prijelazu, jedna osoba je preminula na mjestu događaja, a druga iza ponoći tijekom pokušaja reanimacije” kazao je očevidac za Dnevni avaz i dodao kako su brojni dijelovi automobila ostali polomljeni na mjestu događaja.

U grupi Pretty Woman Forum na društvenoj Facebook pojavio se status povodom tragične smrti dvije poginule studentice kao i njihova fotografija. Kako u ovoj grupi tvrde riječ je o Editi Malkoč i Selmi Agić.

Edita i Selma su se prije dva dana vratile u Sarajevo kako bi nastavile svoje fakultetske obaveze. Bile su najbolje prijateljice i cimerice.

Majka Selme Agić, studentice koja je sinoć poginula u stravičnoj nesreći u Sarajevu, prema pisanju medija izgubila je prije rata još jedno dijete.

Kako kažu mještani Bugojna, Selmin brat stradao je na sličan način u prometnoj nesreći.

Njihovi prijatelji na društvenim mrežama poručuju kako je riječ o uzornim studenticama i djevojkama te duboko žale za njima.

Bile su studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

Na Facebooku su mnogi statusi osuda, a u jednom od njih se kaže:

“Žrtve oholosti. Žrtve nepravde. Žrtve divljanja. Žrtve nekažnjavanja. Žrtve korumpirane vlasti. Žrtve potkupljenih medija.

Žrtve naše šutnje, našeg prihvaćanja, našeg trpljenja i našeg nečinjenja. Žrtve našeg ponašanja koje je dozvolilo da loša vlast postane lošija, a da se uzohole već oholi. Žrtve ubojstva onog koji se nije bojao posljedica.”

 

 

 

Komentiraj