POD SUMNJOM USKOK-A: Istražuje se i tvrtka koja je radila na kampanji HDZ-a i predsjednice

Podijelite članak

prometna, nesreća, policija

Jučer je u velikoj akciji USKOK-a privedena 21 osoba zbog sumnje na izvlačenje novca iz desetak tvrtki pomoću fiktivnih računa, a među njima je i Danijel Artenjak iz tvrtke Napredni modeli.

Tvrtka je posebno zanimljiva jer je baš ona radila poslove u dvjema izbornim kampanjama HDZ-a – onoj predsjedničkoj u korist Kolinde Grabar Kitarović te kampanji HDZ-a za Sabor u 2015. godini. za vrijeme predsjednika Tomislava Karamarka.

Ne navodi se istražuje li USKOK i poslove koje su “Napredni modeli” obavljali u predizbornim kampanjama HDZ-a, u vrijeme dok je bio predsjednik Tomislav Karamarko.

Naime, u priopćenju se kaže tek kako je riječ o inkriminiranom razdobljuod 2009. do 2017.godine.

Preda podacima tvrtki “Napredni modeli”, koja je registrirana i za promidžbu i oglašavanje, u predsjedničkoj kampanji Kolinde Grabar Kitarović isplaćen je iznos od 628.000, a u kampanji Domoljubne koalicije više nego dvostruko više od toga.

U HDZ-u kažu da su surađivali, ali odbijaju da je bilo bilo kakvih kriminalnih radnji. U njihovom priopćenju stoji:

“Za izvršene usluge tvrtka ‘Napredni modeli’ je ispostavila račune i dokaznice, a HDZ je platio izvršene usluge u skladu sa sklopljenim Ugovorom o poslovnoj suradnji – transparentno i u skladu sa zakonom.

Navedena poslovna suradnja bila je predmet redovitog postupka revizije te je Državni ured za reviziju za poslovanje HDZ-a za 2015. godinu, podsjećamo, dao bezuvjetno mišljenje.

HDZ nema nikakvih spoznaja o poslovanju tvrtke “Napredni modeli” izvan navedenog.”

Komentiraj