NEUSPJEH RUKOMETAŠA: Izgubili od Poljaka – “ubio” nas Bielecki s 12 pogodaka

Podijelite članak

bahrein, hrvatska, rukomet, babić

Hrvatska rukometna reprezentacija izgorjela je u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru – poraz uu četvrtfinalu od Poljske sa 27:30 (14:18).

Poljska nam je vratila za poraz otprije malo više od pola godine. Tada je Hrvatska u Krakowu svladala Poljsku sa 14 razlike (37:23) u odlučujućoj utakmici za prolazak u polufinale Europskog prvenstva.

Protiv Poljske su izgubili sve već u prvom poluvremenu kada su primili 18 pogodaka.

Po sedam golova za Hrvatsku postigli su Luka Stepančić i Ivan Čupić, dok je kod Poljske briljirao Karol Bielecki sa 12 pogodaka.

Hrvatska će tako ostati na tri osvojene olimpijske medalje u rukometu, zlatima iz Atlante 1996. i Atene 2004., te bronci iz Londona 2012.

“Nešto sam loše napravio. Prvi što mi pada napamet jest da momčad nije bila opuštena ni mobilna da igra kako zna. Forma ne može pasti za jedan i pol dan. Ali u jednu sekundu može se dogoditi blokada. Igrači nisu bili sigurni, izgubili su akcije. Ma milijun posto je moja odgovornost”, rekao je izbornik Željko Babić, spreman i na odlazak s mjesta izbornika.

“Ne znam što da kažem. Ovo je šok. Razočaran sam. Dva mjeseca smo se kidali, radili, odricali se, a onda smo sve prosuli. Jednostavno nismo bili pravi. Ubio nas je Bielecki”, rekao je Domagoj Duvnjak.

Komentiraj