NAKON NOVIH MAILOVA: Oporba jasno poručuje – ostavke i novi izbori!

Podijelite članak

plenković, dalić

Nakon što je portal Index.hr objavio nove mailove ministrice Martine Dalić, iz kojih je vidljivo da su čitavo vrijeme o načinu izrade Lexa Agrokor bili obavješteni premijer Plenković i ministar financija Zdravko Marić, oporba zahtjeva reakciju, a zazivaju se i izbori.

Piše: Damon Balenović (Media servis)

“Vrijeme je za ostavke i nove izbore. I za DORH”, na Twitteru je nakon novih saznanja poručio šef HSS-a Krešo Beljak. Evo što je danas rekao novinarima.

“Nebranjivo je ovo više. Nema više argumenata s kojima bi se ovo moglo “popeglati”. Riječ je o 500 milijuna kuna, riječ je o pljački, riječ je o političkoj i kaznenoj odgovornosti. To se ne može opravdati”, rekao je Beljak.

“Sada je jasno zbog čega Plenković tako grčevito brani Martinu Dalić”, rekao je za Mediaservis SDP-ovac Gordan Maras.

“Od premijera Plekovića očekujemo ostavku i nove parlamentarne izbore. To bi bilo jedino odgovorno ponašanje prema hrvatskim građanima. Ovo se u Hrvatskoj nije događalo od privatizacije 90-tih”, rekao je Maras.

Na sličnom tragu su i u MOST-u.

“Ovo je samo potvrda da je trenutni odlazak Martine Dalić neizbježan. Pitanje je samo je li ona jedina. Važno je da vjerodostojnost mailova nije osporavana. Vrijeme je da javnost kaže da ovakav pristup Andreja Plenkovića nije prihvatljiv”, rekao je Božo Petrov.

Inače, ministrica Dalić jutros je viđena kako ulazi u zgradu Vlade, a njezina politička sudbina mogla bi biti jasnija sutra, kad se premijer sastaje s koalicijskim partnerima. Realno bi bilo očekivati ostavku ministrice Dalić, rekao nam je Petrov.

“S obzirom na to koliko se HNS s Vrdoljakom i Milorad Pupovac s manjinama drže za vlast, teško je od njih očekivati vjerodostojnost ili držanje do nekih etičkih principa”, smatra Petrov.

Komentiraj