MEKTIĆ ISPITAN: ‘Potvrđujem sve što sam rekao’

Podijelite članak

Sve što sam rekao, danas i potvrđujem, rekao je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić nakon ispitivanja u Tužiteljstvu BiH.

Izvor: Media servis

Informacije da Hrvatska vrbuje vehabije u BiH dobio je na sastancima s direktorima obavještajnih agencija, dodao je Mektić.

“Pitali su me zašto to odmah nisam dao Tužiteljstvu, odgovorio sam da sam ja ministar sigurnosti. Na svakom sastanku, svakog tjedna mene direktori agencija informiraju, pa neću odmah trčati u Tužiteljstvo. Pa valjda te agencije trebaju podnijeti prijavu o takvom kaznenom djelu”, rekao je Mektić, dodavši kako sigurnosni sektor nema povjerenja u Tužiteljstvo ni u tužitelje.

A na pitanje što bi bio motiv hrvatske predsjednice da daje lažne informacije, odgovorio je.”Ne znam, to trebate pitati Kolindu Grabarović. Zašto je izjavila da ima 10.000 terorista? Zašto je izjavila da imaju teroristički kamp? Otkud znam što je nju motiviralo. Ne vjerujem da je zdrav razum. 10.000 terorista i kampova je nemoguće, nema ni kokoši toliko”, kaže Mektić.

Na cijeli slučaj osvrnuo se ponovno i premijer Andrej Plenković, uvodno na sjednici Vlade. Ponovio je svoj jučerašnji stav kako se ovdje radi o besmislicama i manipulacijama.

“Hrvatska je članica NATO-a i EU-a, zemlja koja se zajedno s drugim partnerima angažira u borbi protiv terorizma i u tom pogledu ćemo nastaviti surađivati sa svim zemljama u svom okruženju, pa i s BiH, ali na jedan ozbiljan i odgovoran način”, poručio je Plenković.

PISALI SMO:

OPTUŽBE IZ BiH: Hrvatski obavještajci u tajnoj operaciju kako bi se opravdale tvrdnje predsjednice – čitajte OVDJE.

Komentiraj