KREŠO BELJAK: Pojam “suverenist” je smiješan – znači li da su drugi protuhrvatski?!

Podijelite članak

Amsterdamska koalicija zalaže se za Europu jedne brzine i ulazak u EU susjednih zemalja “kako se ne bi dogodilo da naša djeca moraju braniti granice kod Iloka”, rekao je među ostalim Krešo Beljak, čelnik HSS-a za gostovanja na HRT-u.

“Vidjeli smo da su suverenisti izdajice koji su predali Inu Mađarima – za postavljanje uvjeta Srbiji. To su nama radili Slovenci, a problemi ni danas nisu riješeni. Smatram da ćemo ih, ako postoji volja – lakše riješiti unutar EU-a i NATO-a. Najbolja prevencija rata protiv Srbije je ulazak Srbije u NATO”, kazao je Beljak za HRT.

Komentirao je koketiranje političara s nacionalnim interesima: “Mi zagovaramo nacionalne interese i pojam ‘suverenist’ mi je smiješan. Što to znači – da su ovi drugi protuhrvatski? Suverenost države očituje se na tri stupa – novčanom, energetskom i obrambenom sustavu. Hrvatska nije suverena i svi ti suverenisti tu svoju borbu mogu okačiti mačku o rep. Paradoksalno, mi smo danas manje suvereni nego što smo bili u vrijeme bivše SFRJ”, rekao je.

Volio bi, kaže, da Zoran Milanović bude kandidat Amsterdamske koalicije na predsjedničkim izborima, ali on to neće biti. S imenom predsjedničkog kandidata izaći će nakon izbora za Europski parlament. “Prva stvar koju će napraviti naš kandidat ako pobijedi jest da će vratiti Ured iz Visoke na Pantovčak, vratit će sve biste uključujući i bistu Kolinde Grabar-Kitarović”, rekao je Beljak koji nije posebno zainteresiran za kandidaturu. “Ali o tom potom”, dodao je.

Komentiraj