BURA IZAZVALA TEŠKOĆE: Zatvoreni dijelovi autocesta – u prekidu trajektne linije

Zbog orkanske bure za sav promet zatvorene su autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te A6 između čvorova Kikovica i Delnice. Ne prometuje se niti državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački.

Izvor: Media servis

Dežurna izvjestiteljica HAK-a Zvjezdana Horvat: “Trenutačno je najviše poteškoća u prometu za teretna vozila i autobuse koji iz unutrašnjosti prema Dalmaciji voze obilazno, od čvora Sveti Rok državnim cestama preko Gračaca, Knina i Kistanja. Također je nešto duži obilazak i za osobna vozila preko Gračaca, Obrovca i Benkovca.”

Samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 između čvorova Čavla i Kikovica, Jadranska magistrala između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije i Magdalene, zatim državna cesta Gračac-Zaton Obrovački te Paški most.

“Zbog jakog vjetra u Dalmaciji veća je opasnost od odrona, ali od srušenih stabala, granja i drveća na kolniku pa vozače pozivamo na dodatan oprez”, dodala je Horvat.

Zbog jake bure u prekidu su brojne trajektne linije od sjevera do juga Hrvatske. Glasnogovornica Jadrolinije Marija Zaputović Mavrinac za Media servis je otkrila koje linije plove po redovnom redu vožnje te do kada će trajati prekid linija.

“Linije koje ipak plove su trajektne linije prema otocima Cres, Pag, Ugljan, Pašman i Lastovo te brodske linije na krajnjem jugu prema otocima Lopud i Koločep. Sutra očekujemo normalizaciju prometa i uspostavu većine linija na Jadranu”, rekla je Zaputović Mavrinac.