KOVAČIĆ NE ODUSTAJE OD KRITIKA: “Budimo iskreni, suradnja Most-a i HDZ-a više nema smisla”

Podijelite članak

ivan kovačić

Ivan Kovačić, omiški gradonačelnik i zastupnik Mosta u Hrvatskom saboru, ne prestaje s kritikama suradnje unutar Domoljubne koalicije.

 

“Budimo iskreni, suradnja Most-a i HDZ-a više nema smisla”, izjavio je donedavni predsjednik saborskog kluba zastupnika Mosta za Slobodnu Dalmaciju.

Objasnio je i tu svoju tvrdnju riječima: “Ako netko kaže da ne želi izvršavati sadržaje iz sporazuma, a za to nema uvjerljive argumente, onda nema nikakvog manevarskog prostora za ostanak u Vladi”.

Kaže i da je u Mostu čak i bilo sastanaka o mogućem izlasku iz Vlade s obzirom na njezin loš rejting, te izlazak na nove izbore, što su navodno svi sudionici tog sastanka podržali. No, za sada

najava novih izbora nema, a Kovačić upozorava kako 20-ak mjesta pomoćnika ministara još nije popunjeno i to zato što HDZ namjerno nikoga nije predložio.

‘Povukao sam potporu HDZ-u, ali nisam otišao iz Sabora. Svaku minutu koju budem imao u Saboru razotkrivat ću sve ono što narod treba znati.I bit ću apsoutno konstruktivan. Davat ću i

izdvojene prijedloge ako bude trebalo. No na moj glas se više ne može računati kao na siguran glas koji pripada kvoti saborske većine’, rekao je Kovačić.

 

Komentiraj