IZAZVAO BURU SMIJEHA: Biskup Đuro Hranić nazvao Plenkovića monsinjorom!

Podijelite članak

đuro hranić

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata misu zadušnicu ove je godine predvodio mons. egidije Ivan Živković, željezanski biskup iz austrijskoga Gradišća.

A u trenutku kada je pozdravljao goste đakovačko-osiječki nadbiskup Đuro Hranić se zabunio i izazvao salve smijeha, a nasmijao se i sam. On je naime premijera Andreja Plenkovića titulirao kao monsinjora, piše tportal.

Živković je u propovijedi rekao da ne postoji kolektivna krivnja srpskog naroda. “Nikada ne optužujte cijeli narod. Za zlo u Vukovaru nije kolektivno kriv srpski narod jer u ovim grobovima leže i Srbi koji su bili lojalni svojoj rodnoj domovini Hrvatskoj. Bol, sram, zločin i rat su učinili oni koji su htjeli pokoriti slobodu hrvatskoga naroda…. Narod nije kriv i nema kolektivne krivnje, ni sa ove, ni sa one strane, krivci su lopovi, pokvareni i nerazumni pojedinci koji žele zlo”, naglasio je.

Podsjetio je i, kako reče, da se želi zatrti domoljublje. “Ja kao gradišćanski Hrvat nikome ne dam Hrvatsku, ne dajte je ni vi!”

“Poručujem medijima, neću pjevati ‘Geni geni, kameni’, već ‘Geni, geni, hrvatski’, pa se nadam da mi nitko neće isključiti mikrofon”, našalio se u jednom trenutku Živković i tako podsjetio da je ljetos na dočeku Vatrenih u Zagrebu bio ugašen mikrofon Marku Perkoviću Thompsonu koji je pjevao “Gene kamene.”

Spomenuo je pjesmu Marka Perkovića Thompsona “Moj Ivane” kada je govorio o iseljavanju, pa je kazao: “Vratit će se Ivan i pitati čija je ono livada, čija je ono trava. Čiji je ono Vukovar?”

 

Komentiraj