DRAGO PRGOMET: Frljićevu predstavu ne bih zabranio, ali ni financirao

Podijelite članak

DRAGO PRGOMET: Vlada ne funkcionira - država može završiti i u političkom kaosu

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet u intervjuu Media servisu odgovorio je na pitanja o gorućim problemima glavnog grada, predstavio svoj program, ali komentirao i neka aktualna pitanja.

Razgovarala: Mila Moralić (Media servis)

Nisam zakasnio u utrku, poručio je Prgomet koji svoj program za Zagreb temelji na strategiji razvoja grada koji se u posljednjih 30 godina temeljito promijenio.

“Iz tog novog generalnog urbanističkog plana proizlazi naša želja za policentričnim razvojem grada. Svaki stanovnik grada mora imati jednake šanse za uspjeh, jednaku kvalitetu života i moramo stvarati nova središta u jednom gradu, ne može se sve koncentrirati na području Jelačić placa”.

Prgometov glavni projekt je izgradnja dječje bolnice i to novcima iz EU fondova.” Apsolutni je zaključak da se napravi ta bolnica na području Novog Zagreba. Ona može biti gotova za sedam godina, koštat će oko 250 milijuna eura, 450 postelja. U komunikaciji smo s jednom sjajnom bolnicom u Washingtonu iz koje možemo dobiti puno podataka, savjeta i nema razloga da se čim se preuzme vlast ne krene u izgradnju te bolnice”.

Prgometa smo pitali za slučaj Savica. Prvo bih poslao reviziju, kaže, jer je tamo puno toga sumnjivo.”Odgovor je jasan, to se ne može dopustiti da netko odluči graditi park ili zgradu, a da to nije iskomunicirao s građanima. Još je gore kada jedna skupina građana protestira protiv druge skupine građana o nečemu što je javno dobro.”

Odgovorio je i na pitanje o promjeni imena trga maršala Tita. Poziva se na odluku gradskog HDZ-a.”Odluku kojom je uputio zahtjev Gradskoj skupštini da se promijeni ime trga maršala Tita, odgovor s moje strane je jasan. No, ideološke teme ne mogu biti teme rasprave o lokalnim izborima.”Svi pecaju u 35 posto HDZ-ovog biračkog tijela, kaže Prgomet. O Bruni Esih, tvrdi, ne razmišlja.

“Ja nisam kandidat ljevice, niti radikalne desnice. Ja sam kandidat Hrvatske demokratske zajednice, stranke centra i desnog centra, jedne građanske, narodnjačke, demokršćanske stranke”.Prgometa smo pitali i kako bi reagirao kao gradonačelnik na povišene strasti oko predstave Olivera Frljića zbog koje se prije dva dana prosvjedovalo u Splitu.”Ja sam protiv zabrana, ali financirao ne bih. Vjernik sam i smeta mi kada se narušavaju vjerski osjećaji bilo koga, kao i kada se narušavaju seksualni i spolni izbori ljudi. Vrlo sam tu osjetljiv i smatram da to nije primjereno, tako i ovdje.”

Komentiraj