KREŠO BELJAK: Čuo sam se s Milanovićem i on apsolutno shvaća moj potez

krešo beljak

Brojne reakcije stigle su nakon odluke Predsjedništva HSS-a da stranka podupre vladu Andreja Plenkovića u prvih 100 dana.

Predsjednik stranke Krešo Beljak u razgovoru za Media servis i dalje tvrdi da HSS ostaje opozicijska stranka i da stranka u Plenkovićevoj vladi neće sudjelovati niti na jedan način.

“100 dana je demokratski uzus u svakoj normalnoj državi, ja ne vidim razloga zbog čega se to ne bi napravilo kako bi se zemlja, vlast, konsolidirala. Mi smo opozicija i danas i za 100 dana i do kraja mandata. HSS neće sudjelovati u ovoj Vladi niti na jedan način, samo što ćemo im dati 100 dana mira, to je sve”, rekao je Beljak za Media servis.

Osvrnuo se i na poruku predsjednika Mosta Bože Petrova kako “svatko može dati potporu no da to neće zaustaviti Most”.

“Pa evo Most bi mogao ponašati se isto kao i mi pa ne tražiti ministarska mjesta, fotelje, ne tražiti sinekure, tajne službe, jer evo ni mi to ne tražimo. Pa evo pozivam i njih da budu korektiv da ne traže ništa kao što to ne tražimo mi i onda će biti vjerodostojni”.

Na izjavu Orsata Miljenića kako “nitko nema pravo varati birače”, Beljak kaže:

“Nismo prevarili, gospodin Miljenić i ja smo u kontaktu. Mi smo i dalje kolege i to opozicijske kolege i predstavljat ćemo opozicijske stranke u narednom razdoblju, naredne 4 godine, kako će se stvari kod njih odviti – ne znam, no ja sam sa svim potencijalnim kandidatima u vrlo dobrim odnosima i to će tako i ostati”, rekao je Beljak za Media servis.

Čuo se, kaže, i s predsjednikom SDP-a u odlasku Zoranom Milanovićem:

“Jesam, naravno, apsolutno shvaća taj potez i mislim da je to demokratska praksa i mislim da bi on isto napravio da je u mojoj poziciji. Radi se jednostavno o tome da smo željeli dati mira Vladi. Čeka nas kriza, migracijska kriza, veliki problemi u društvu i bilo bi korektno od opozicije da prvih 100 dana bude faktor stabilnosti, a ne dodatne nestabilnosti”.

Marijana Petir njegov je potez nazvala potezom očajnika. Pitali smo Beljaka je li ovo zapravo način “kupovanja vremena” kako bi se riješio nezadovoljnika u stranci?

“Ne, apsolutno ne. Mi imamo izbornu skupštinu 22.10. Žao mi je što neki ljudi ne shvaćaju da oni koji su glasovali za druge stranke i davali potporu drugim kandidatima, a dio su HSS-a, ne mogu više biti dio HSS-a. To je tako. To bi napravila svaka druga stranka”, zaključio je Beljak.

Izjavu Bože Petrova o potezu Kreše Beljaka pročitrajte OVDJE.

A ono što su rekli kandidati za predsjednika SDP-a pročitajte OVDJE.