KEKIN O SMJENI ABRAMOVIĆA: Ili je osveta za svjedočenje ili uvjet Barbarića

Dva su moguća razloga za Vladinu smjenu čelnika HROTE-a Borisa Abramovića, smatra saborska zastupnica iz Možemo Ivana Kekin.

Izvor: Media servis

“Jedan je da se radio o osveti zbog toga što je šef HROTE-a najotvorenije i najtransparentnije svjedočio o tome što se događalo u aferi ‘plin za cent’ i jasno je rekao tko je koliko i za koliko kupovao plina. Moguće da je to osveta njemu i jasna poruka svima onima koji bi eventualno ne daj Bože u nekoj drugoj situaciji također tako transparentno i otvoreno svjedočili”.

Kao drugi vidi mogućnost da direktor Uprave HEP-a Frane Barbarić ne pristaje da samo njegova glava odleti zbog afere ‘plin za cent’. No tvrdi da je realniji prvi razlog. Dodaje da je ovo jedan od primjera kada nepodobni ne nastavljaju mandate.

“Pravobraniteljice koje upozoravaju na probleme u svojim resorima nikad ne budu reizabrane, predsjednice Povjerenstva za sukob interesa ne budu reizabrane, šefica USKOK-a je smijenjena radi pogreške njenog vozača. Sad vidimo da je jedini koji je otvoreno svjedočio i zaista odgovarao na pitanja na saborskom Odboru također smijenjen”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!