PLENKOVIĆ OŠTRO: SDP dogovarao ilegalne prelaske granice – Možemo! pokušao spriječiti ulazak u Schengen

“SDP je preko svojih kolega u Europskom parlamentu orkestrirao europske zastupnike socijalista iz Italije da nam fabriciraju incidente na granicama”, teško je danas optužio tu stranku premijer Andrej Plenković.

“Poslali su ih telefonski na granice, telefonski s nevladinim udrugama dogovarali ilegalni prelazak granice nastojeći isprovocirati reakciju hrvatske policije u vrijeme ulaska u Schengen. Mi smo to spriječili, postoje snimke dronova”, kazao je Plenković, javlja HRT.

Dodao je da je Možemo! preko svojih partnera u Europskom parlamentu i udruga, posebno Centra za mirovne studije, nastojao spriječiti ulazak Hrvatske u Schengen. Kazao je da su o tome dosad šutjeli, da vladajući trpe njihove “kritike zbog de facto malih stvari”, a da se ovdje radi o velikim stvarima koje će morati početi razotkrivati.

“Oni će nama lijepiti etikete o korupciji, izdajnicima i velezdaji, a oni su radili na tome da Hrvatska ne uđe u Schengen (…) Malo mi previše tu malih grickalica u eteru govori što bilo. To mi je dodijalo”, zaključio je Plenković.