BLAGDANI I SPORTAŠI: Neke sportske zvijezde poručuju – ne treniramo jedino na Božić!

srbić, sinković, perković

Božić je prije svega obiteljski blagdan. Rijetke slobodne trenutke između napornih treninga i sportaši su iskoristili za druženje s najmilijima.

Piše: Daniela Kosić (Media servis)

Najbolji hrvatski sportaš u 2017., senzacionalni svjetski prvak na preči Tin Srbić, osvajač prvog svjetskog zlata u povijesti hrvatske gimnastike otkrio nam je kako izgleda Božić u njegovom domu.

“Mi nismo obitelj koja će organizirati velike obiteljske ručkove i večere, skromni smo kada je Božić u pitanju. Pojedemo svoj doručak i ručak, malo se družimo, kod nas doma sve protekne u miru”, poručio je Srbić.

Novi sportski junak nacije ujedno je i jedan od najboljih studenata strojarstva i brodogradnje, a u blagdansko vrijeme odmorit će malo i od učenja. Kada su božićne želje u pitanju skromno kaže:

“Najveća želja je samo da bude zdravlja. Želio bih svima poručiti da je zdravlje najbitnije i da se ne nadaju obećanjima drugih ljudi već da vjeruju u sebe i rade ono što vole”, kazao je Tin.

I naša najbolja sportašica Sandra Perković blagdane će provesti u krugu obitelji. Iako je osvojila gotovo sve što se može osvojiti u bacanju diska, Sandra je i dalje puna motiva. Ove godine u fokusu će joj biti Europsko prvenstvo u Berlinu u kolovozu, a tamo želi osvojiti peto zlato u nizu i postati jedina kojoj je to uspjelo.

“Božićna želja je da sve bude kao što je bilo i prije, možda za nijansu bolje. Najljepše mi je kada blagdane provodim u krugu obitelji tada sam najsretnija”, istaknula je Sandra.

I naša najbolja ekipa braća Sinković kao i svi sportaši u Novoj godini ne žele ozljede. Nakon što su pokorili svijet u dvojcu na pariće prebacili su se u dvojac bez kormilara i nastavili s istim navikama. U godini iza nas osvojili su svjetsko srebro te tako i u novoj disciplini visoko podigli letvicu.

“Ne treniramo jedino za Božić i Novu godinu, odmorili smo se nakon Svjetskog prvenstva, sada se spremamo za novu sezonu i nema odmora. Imamo u planu sva tri Svjetska kupa, Europsko i Svjetsko prvenstvo i to ćemo odraditi ako ne bude ozljeda. Najbitnije nam je da veslamo kilometre i kilometre u dvojicu”, kazao je Martin Sinković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!