USKORO OTVORENJE: Zagrebačka rivijera u Maksimiru vrijedna 72 milijuna

šrc svetice, svetice, bazeni

Piše: Branimir Fagač

Građani će se od svibnja na Sveticama moći kupati, ići u teretanu, saunu, jacuzzi, odmarati se u posebno uređenom vrtu, te uživati u mnoštvu zabavnih sadržaja.

Glavni bazen dužine 50 metara, pomoćni školski bazen od 25 metara, tribina sa 300 sjedećih mjesta i još mnogo drugih zanimljivih sadržaja dio su kompleksa ŠRC Svetice na kojem će uskoro završiti i  posljednji građevinski radovi.

Tehnički pregled bazenskog kompleksa Svetice zakazan je za sredinu travnja, a kako tvrde voditelji projekta, početkom svibnja bazen bi se mogao otvoriti za građane. Naime, svi radovi napreduju prema zadanim rokovima, te je u tijeku završno ušminkavanje: fugiranje pločica, montaža kabina i svlačionica, te postavljanje staklenih stijena.

U obnovu ŠRC-a Svetice uloženo je 72 milijuna kuna iz proračuna Grada Zagreba, a voditelj projekta Bariša Kusić, očekuje da će nakon testiranja svih uređaja i prolaska na tehničkom pregledu biti izdana uporabna dozvola.

Skori završetak radova na bazenskom kompleksu Svetice pozdravlja i predsjednik Viječa GČ Maksimir, Stanko Gačić.

“Radovi su u završnoj fazi, pa vjerujem da će bazenski kompleks Svetice, kako je i planirano, biti otvoren do početka kupališne sezone.”

U sklopu ŠRC-a Svetice, na istočnoj će strani biti Wellness centar s tri saune (dvije turske i jedna klasična) iz kojih će se u ljetnim mjesecima moći izlaziti u posebno uređen zen vrt, masažnim sobama i jacuzzijem.

Sa zapadne strane bit će prostor za sunčanje, teren za badminton i mali nogomet, dok će uz ulaz u bazen biti i teren za odbojku na pijesku, te dječje igralište ili stolovi za stolni tenis.

Na prvom katu kompleksa nalazit će se ugostiteljski objekt i restoran s pogledom na glavni bazen, a ispod zapadnog dijela će se smjestiti šestotinjak ormarića za građane i športaše, te mali bazen za djecu.

U ljetnim mjesecima u funkciji će biti i vanjski dio bazena s malim fontanama i mnoštvom zabavnih sadržaja za djecu. U podrumu bazenskog kompleksa nalazit će se velika, posebno opremljena teretana za potrebe plivača, a njome će se moći koristiti i građanstvo.

Cijene ulaznica i radno vrijeme bazena, koji će biti na raspolaganju Zagrepčanima cijele godine, znat će se tek nakon što Ustanova za upravljanje sportskim objektima Grada Zagreba preuzme prostor.