TUGA ZA NAVIJAČKOM LEGENDOM: Kako je poginuo dugogodišnji vođa Torcide?

hajduk

Žan Ojdanić, dugogodišnji vođa Torcide, je poginuo prilikom skoka s padobranom, odnosno slijetanja na sinjsku pistu.

Nesreća se dogodila oko 12 sati, a padobran je zakazao kad je Ojdanić bio na samo 70 metara od tla i pripremao se za slijetanje. Skakao je s visine od četiri kilometra, a ni nakon 45 minuta pokušaja oživljavanja Ojdaniću, nažalost, nije bilo spasa, kazali su očevici,

Vijest o pogibiji ikone splitskog navijačkog pokreta dočekana je s nevjericom među brojnom Hajdukovom navijačkom vojskom.

Žan Ojdanić bio je dugogodišnji vođa Torcide, predsjednik Kluba navijača te prvi predsjednik udruge Naš Hajduk. Zajedno s nekolicinom istomišljenika postavio je temelje za ulazak transparentnosti i demokracije u Hajduk. Omiljen i poštovan među navijačima ostao je i nakon službenog povlačenja s navijačke scene, kao veliki autoritet kojeg su poštovali baš svi na tribini.

O tome kakav status je imao najbolje svjedoči to što se njegov lik, iz vremena dok je imao dugu kosu, našao na brojnim bedževima, naljepnicama, ali i koreografijama.

Prvotimci Hajduka će u nedjelju u Parku mladeži na prvenstvenoj utakmici protiv Splita igrati sa crnim florom u znak sjećanja i počasti prema preminulom Žanu Ojdaniću, legendarnom predsjedniku Kluba navijača Hajduka Torcide i prvom predsjedniku Udruge Naš Hajduk.

“U znak sjećanja i počasti”, istaknuli su Splićani na službenoj stranici. Počast će mu odati i Torcida, večerašnjim okupljanjem u 19:30 ispred sjeverne tribine Poljuda.