BELJAK O POVJERENSTVU: Oni ne znaju bi li piškili ili kakili

Izvor: HSS
Izvor: HSS

Jučerašnju odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da su bivša ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić te ministar financija Zdravko Marić povrijedili načelo obnašanja javne dužnosti u slučaju Agrokor komentirali su i iz Amsterdamske koalicije.

Izvor: Media servis

Kad ste javni dužnosnik, onda sve što radite, radite javno, rekla je predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš.

“Koliko imam prilike čuti, ministar Marić odlazi i ima rezervnu varijantu i tu će rezervnu varijantu iskoristiti. U ovom je trenutku izuzetno važno novi zakon koji će regulirati djelovanje Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, ali ne na način kako to misli složiti gospodin Kuščević”, rekla je Mrak Taritaš.

Radom Povjerenstva nije zadovoljan ni predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

“Oni ne znaju bi li piškili ili kakili. Ako su u sukobu interesa, onda je gospođa Novaković trebala dati priopćenje da su Zdravko Marić i Martina Dalić bili u sukobu interesa. Nakon toga to povlači političke posljedice koje je gospođa Dalić podnijela, a gospodin Marić bi morao podnijeti, dakle, odlazak. Nakon toga ide kaznena prijava tog “nezavisnog povjerenstva” i dalje sve radi DORH, odnosno državne institucije”, poručio je Beljak.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/HSS.Hrvatska/videos/263482574522431″ bottom=”30″]