HORVATINČIĆ PRED SUDOM: Njegova zaručnica rekla da je klonuo, da ga je dozivala

tomislav horvatinčić

Na Općinskom sudu u Šibeniku održano je drugo ročište na trećem suđenju zagrebačkom poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću kojem se ponovno sudi zbog smrti bračnog para Salpietro koji su stradali u kolovozu 2011. godine nakon što je Horvatinčić na njih naletio gliserom.

Izvor: Media servis

Šibenska državna odvjetnica Irena Senečić ranije je ustvrdila kako Horvatinčićeva obrana neprihvatljiva te kako je pomorska tragedija posljedica njegovog ponašanja.

Horvatinčićev odvjetnik Branko Baica smatra da ne postoje dokazi za Horvatinčićevu odgovornost i da postoje razlozi koji isključuju odgovornost za nesreću.

Danas je svjedočila Anica Dilber (43), koja je u kolovozu 2011. godine bila na brodu s Horvatinčićem.

“Isplovili smo iz Tribunja prema Hvaru. Tomo je bio za komandnim pultom, a ja sam sjedila okrenuta prema krmi”, rekla je Dilber. “Razgovarali smo, a kad on nije odgovorio na jedno moje pitanje, okrenula sam se prema njemu i vidjela ga u neprirodnom položaju, odnosno klonute glave za komadnim pultom i sličilo je na nesvjesticu. Uzviknula sam ‘Tomo, Tomo!’, prišla mu i počela ga drmati. U trenutku kada je je on počeo dolaziti k sebi, a još je bio oslonjen o komadni pult, začuo se jak udarac”.