PREMIJER O KRITIKAMA PREDSJEDNICE: Ništa me ne iznenađuje

kolinda, plenković

Još uvijek se ne zna tko će Hrvatsku predstavljati na konferenciji u Marakešu u prosincu gdje će glavna tema biti Globalni kompakt za sigurne, uredne i regularne migracije.

Izvor: Media servis

A i dalje je napeto između Pantovčaka i Vlade, kao što je i dalje nepoznato zašto je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović promijenila svoje mišnjenje oko ovog sporazuma.

Ne zna ni premijer Andrej Plenković. “Ne, meni to nije bilo poznato. Ja sam to vidio iz medija. Nije mi poznato čemu promjena stava”, rekao je premijer.

Premijer je u Kini na upit RTL-ove novinarke komentirao i najnovije kritike predsjednice, između ostalog i izjavu da ona nikad ne bi išla na promociju knjige Martine Dalić dok afera Hotmail nije rasvijetljena, kao i da se više trebaju fokusirati na reforme.

“Ne znam, nisam čitao taj intervju. Ništa me ne iznenađuje. Vlada radi na svom programu, na svojim reformama vrlo angažirano”, rekao je Plenković.

A premijer će trećeg dana boravka u Kini posjetiti 36 km dug most Hangzhou Bay, uradak tvrtke China Road and Bridge Corporation, koja radi i Pelješki most.