VIDEO: IVAN PERNAR – Evo zašto sam medije nazvao svojim korisnim idiotima

Foto: Screenshot/HRT
Foto: Screenshot/HRT

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar svojim je fanovima i javnosti pojasnio zašto je u jednom trenutku rekao kako su mediji njegovi korisni idioti.

Ovo je objava na Facebooku u kojoj to pojašnjava, uz snimku:

“Kad sam rekao novinarima da namjerno radim sitne provokacije kako bi dobio medijski prostor, a onda taj isti iskorištavam da bi govorio o bitnim stvarima poput uloge naše centralne banke, teoretskoj otplativosti kredita itd., gospoda iz medija su se naljutila jer sam medije nazvao svojim korisnim idiotima.

A zašto ih to vrijeđa? Zato jer su cijelo vrijeme mislili da oni iskorištavaju mene kako bi digli svoju gledanost, a istina je bila obratna, ja sam iskorištavao njihov afinitet za žutilo i zato sam im namjerno davao takav sadržaj.

To je za njih bilo kao da ste uzeli mokru krpu i išamarali ih s njom, šok s kojim se nisu mogli nositi, novinarka je sva zajapurena rekla: “vi nazivate nas svojim korisnim idiotima”.

Zamislite kako se osjeća novinar kad shvati da je cijelo vrijeme bio prevaren, da su živjeli u vjerovanju da od svih negativnih pisanja o meni korist nisu imali oni nego ja.

Ako nakon toga što me prati 270.000 ljudi i činjenice da smo u godinu dana udvostručili rejting naše stranke to nisu shvatili sami od sebe, red je bio da im to kažem. Način je možda bio malo grub ali sam htio bit siguran da će me dobro razumijeti.

Netko će se pitati zašto im nisam to rekao na fin način, nažalost takvi pokušaji su uzaludni, ovo je bio jedan nedavni pokušaj da im to objasnim”.

Priložio je snimku svog gostovanja na HRT-u.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/537223813369462/?fref=mentions&” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2208036636188774?” bottom=”30″]