DINAMO JAČI OD ASTANE: Odličan rezultat iz Kazahstana – pobjeda 2:0

dinamo

Dinamo je u Kazahstanu kod Astane igrao svoju prvu utakmicu trećeg kola u kvalifikacijama za Ligu prvaka i ostvario odličan rezultat prije uzvrata u Maksimiru.

Prije utakmice je bilo poznato da ako Dinamo prođe dalje u dvije utakmice čeka ga okršaj sa švicarskim Young Boysima i ako prođu zarađuju 3 milijuna eura.

Dinamo je susret započeo u sastavu: Zagorac – Leovac, Dilaver, Teophile-Catherine, Stojanović – Ademi – Oršić, Olmo, Gojak, Hajrović – Budimir.

Već u 8. minuti dobra prilika za domaćine nakon što Hajrović ruši Pedra. Zagorac je očekivao ubačaj, ali je Pedro s 25 metara opalio po golu, a Dinamo spašava vratnica.

Plavi su oprezni, ali bolji i Astana osim tog udarca zapravo ništa nije pokazala a prošlo je prvih pola sata.

Mario Budimir
Mario Budimir

I onda u 39. minuta sjajna akcija Dinama i 0:1. Olmo je pobjegao Aničiću i sjajno dodao Budimiru na drugoj stativi koji zabija.

Astana pokušava izjednačiti, Bjelica ubacuje Gavranovića i baš on u 55. minuti čini majstoriju. Sjajno vuče kontru, gura loptu prema Olmu, ali odličan Španjolac gađa golmana.

Ozlijedio se kapetan Ademi, ulazi Šunjić. Onda je u 70. minuti vratar Astane na streljani. Najprije sjajno prodire Hajrović, daje Gavranoviću koji je opalio, ali je vratar odbio, ponovno gađa Hajrović, opet odbijanac i na kraju puca Olmo. Šteta, sjajna kombinacija.

Onda u 84. minuti Gojak je proigrao Olma koji sjajnim udarcem s 20 metara pogodio za 0:2.