VIDEO: MAMIĆ OPTUŽUJE – Pokazao SMS poruke i tvrdi da Cvitan reketari suca

mamić

Večeras u 21:00 ću iznijeti šokantne podatke od kojih će se zatresti sami temelji hrvatske sudbene vlasti i sadržaj koji nikoga neće ostati ravnodušnim! – najavio je Zdravko Mamić, savjetnik Dinama.

Podsjetimo, za pressicu se odlučio uoči srijede, kada je njemu i suoptuženima u podne zakazano izricanje presude na Županijskom sudu u Osijeku, zbog optužbi da su iz Dinama izvukli 116 milijuna kuna te oštetili državni proračun za 12,2 milijuna kuna.

“Ja sam 47 godina u Dinamu, donio sam pola milijarde eura neto Dinamu. Teško je ovo bilo slušati, ja imam majku, braću, unučad, obitelj, školske kolege… Obitelj mi je samljevena. Molim vas, suče, sudite mi po pravdi Boga i pošteno”, rekao je Mamić na kraju suđenja sucu Darku Krušlinu.

Pressicu je Mamić počeo riječima: “U ovom trenutku trebao sam biti u jednom restoranu u Zagrebu, gdje je i jedan od mojih uzora Dragan Džajić. S njim je i legendarni Dule Savić. Zamolili su zagrebačkog mitropolitena da dođe, čekali su me, a ja nisam došao jer sam spriječen. Željeli su me pozdraviti, provesti večer samnom i poželjeti mi sreću. Mitropoliten zagrebački mi je udijelio blagoslov i rekao da će moliti večeras za moju vitalnost, smirenost da mogu to izdržati…

Ja sam večeras pred vama ne zato što u srijedu se meni i našim prijateljima izriče presuda u Osijeku. Ne borim se ja za sebe. Borim se za poštenu i pravednu Hrvatsku, za budućnost svih vas i naše djece i unučadi. Došao sam da s vama podijelim što su sve ljudi koji imaju najveće funkcije u ovoj državi, spremni učiniti i staviti cijeli sustav u svrhu uništenja pojedinca ili zajednice što je NK Dinamo…”

Mamić je pokazao i navodne SMS poruke između bivšeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana i jednog člana sudskog vijeća.

“Cvitan je funkcionirao ne direktno”, rekao je Mamić. “Njegov šef sigurnosti se zove Širović, preko Šireta je Cvitan komunicirao. Kad je 2014. godine počelo pakiranje meni, Cvitan mu je rekao: metu znaš. A on kaže: udaramo li oba brata ili samo dinamovca?”, pokazivao je Mamić navodne Cvitanove poruke i poruke njegovih suradnika.

Rekao je Mamić kako ga je Cvitan optužio i da je pripremao njegovo ubojstvo. “Odlučio sam odmah ujutro u pratnji predsjednika NO-a Miroslava Rožića, direktora Kreše Antolića ušetati kao član Al Qaidee u USKOK i tražiti sastanak s Cvitanom. On je pobjegao na stražnja vrata…

Nazvao je Cvitana i monstrumom, rekavši: “Taj monstrum optužio je mene da s Tasićem, s kojim sam bio u ćeliji, planiram njegovo ubojstvo. Zamislite!”

Govorio je i o tome kako se neće predati.

“Ja sam ranjeni čovjek, a ranjeni čovjek je najopasniji. Sljedeća moja presica je u Bruxellesu i pred sudom za ljudska prava. Ovo je kamilica, imam dokumentaciju na svim adresama. Znamo što rade i čime su se bavili”.

Ponovio je kako je ulagao u Dinamo, plaćao mnoge igrače, te rekao: “Dinamo mi je dužan još barem 6 milijuna eura. Nikada mi Dinamo nije vratio taj dug. Spašavao sam mrtvog konja. To je javna stvar, Dinamu sam već 2002. posudio 20 milijuna.”

Upitan je i o autentičnosti dokumenata koje je pokazivao na pressici, te rekao: “Ja sam uvjeren da su autentični i predao sam svom odvjetniku”.

Rekao je Mamić i kako je ovo njegov križni put, prva stepenica njegovog križnog puta…

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ZdravkoMamic/videos/1595234980605883/” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/ZdravkoMamic/videos/1595072243955490/” bottom=”30″]