OBILJEŽEN DAN GRADA ZAGREBA: Plenković čestitao Bandiću 18 godina na čelu grada

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Povodom dana grada Zagreba u Staroj gradskoj vijećnici održana je svečana sjednica Gradske skupštine.

Piše: Andrila Andri (Media servis)

Tradicionalno, uručene su Nagrade grada Zagreba zaslužnim pojedincima i ustanovama.

Dobitnica nagrade Zagrepčanka godine je glumica Mirjana Bohanec Vidović, najpoznatija po ulozi Ane Šafranek u kultnom filmu “Tko pjeva zlo ne misli”. Poželjala je da se grad razvija, ali sačuva svoju tradiciju.

“Dolazite bilo avionom, bilo autom, ugledate tornjeve katedrale zaigra vam srce i to je ono najljepše i najbolji dokaz koliko svatko od nas voli ovaj grad”, rekla je Bohanec Vidović.

Dodaje da Zagrebu i dalje želi prosperitet: “Želimo svima koji na tome rade da sačuvaju kulturu i povijest ovog grada jer on je tu za sve ljude i za sve naše Zagrepčane i za one koji će doći koje ćemo mi širokih ruku primiti, da poštuju ovaj grad i poštuju našu tradiciju i zagrlit ćemo ih sve”.

Na svečanu sjednicu skupštine stigao je i premijer Plenković. Njemu i gradonačelniku obratio se predsjednik skupštine Andrija Mikulić.

“Ovdje pozivam i gradonačelnika i predsjednika Vlade da se nađu rješenja između ovih razina i da Zagreb dobije i najveću bolnicu za djecu, ali i glavni centar za mlade ljude koji će biti zadužen za sve glavne projekte, startupove, usmjeravanje struka i znanstveno praćenje. Za kraj ja bih parafrazirao zagrebačkog kantautora Jadranka Črnka, Zagrebačkim ulicama cesta našeg života teče”, kazao je Mikulić.

Gradonačelnik Bandić pohvalio se zagrebačkim demografskim i socijalnim mjerama.

“O našim uspjesima najbolje govori pad nezaposlenosti i gospodarski rast u odnosu na ostatak zemlje. Želimo da Zagreb bude primjer drugima, ali i odgovoran poticatelj razvoja ostatka naše zemlje”, naglasio je Bandić.

Premijer Plenković čestitao je pak gradonačelniku na 18 godina na čelu grada te poručio:

“Hrvatska Vlada potiče ravnomjerni regionalni razvoj, a Grad Zagreb kao politički, gospodarski, kulturni, ekonomski, znanstveni centar Hrvatske zaslužuje posebnu podršku i projekti Grada Zagreba su također i projekti Vlade Republike Hrvatske. Stoga kvalitetnom suradnjom svih resora želimo pomoći da ovaj grad bude još atraktivniji, otvoreniji i da njegov srednjoeuropski karakter bude pozicioniran i na političkoj, gospodarskoj i turističkoj karti Europe”, istaknuo je Plenković.

Proslava Dana grada završava večeras u Kranjčevičevoj velikim koncertom Prljavog kazališta.