STRADAO MOTOCIKLIST: Zajahao Kawasaki i pojurio bez vozačke

Ilustracija
Ilustracija

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na cesti Našice – Slavonski Brod, u neposrednoj blizini izvora pitke vode na Krndiji, ozlijeđene su dvije osobe.

Motociklist se Kawasakijem slavonskobrodskih registracijskih oznaka kretao iz smjera Našica. Najvjerojatnije zbog prevelike brzine, u zavoju je prešao na suprotni kolnički trak, i to u trenutku kada mu je u susret naišao VW Polo zagrebačkih registracijskih oznaka.

Došlo je do izravnog sudara, pri čemu se motociklist zabio u prednji lijevi kraj Pola. Motociklist je pri udaru odletio s motora. Polo se zaokrenuo, a od siline su se udarca aktivirali zračni jastuci. Dijelovi motora razbacani su na sve strane u krugu od gotovo 50 metara, piše Glas Slavonije.

U priopćenju PU požeško-slavonske se kaže: Očevidom je potvrđeno kako je nesreću skrivio 26-godišnji vozač motocikla koji je zbog neprilagođene brzine prešao u suprotan kolnički trak. U tom je trenutku došlo do izravnog sudara s Polom, koji je vozio 35-godišnjak. Motociklist je zadobio teške, a vozač automobila lakše ozljede. Iako se nesreća zbila u Požeško-slavonskoj županiji, obojica su prevezena kolima hitne pomoći u obližnju našičku bolnicu koja je puno bliža od požeške.

Vozač motocikla zaradio je i prijavu policije jer je vozio motocikl iako nema položen vozački ispit.