POZIV ZA OPROŠTAJ: Nadam se Ola da se vidimo u Osijeku – Čačić poručio Oliću

Ante Čačić

S Izraelom Vatreni igraju u Osijeku 23. ožujka, a tri dana kasnije odmjerit će snage u Budimpešti s Mađarskom.

“Pred nama su dvije utakmice koje trebamo iskoristiti da bismo dobili što više informacija kako biti što bolji na Europskom prvenstvu. Cilj i želja je dati što više minuta igračima pa je zato popis skraćen”, rekao je Čačić, a prenosi Media servis.

Među dvadesetoricom nema niti jednog igrača koji je posljednjih godina pokrivao poziciju lijevog braniča poput Pranjića.

“Godinama imamo problema s lijevim bekom. Želim iskoristiti ove dvije utakmice da vidim kako se možemo ponašati bez klasične lijeve noge na toj poziciji. Također otvara se prilika da određene utakmice igramo na drugačiji način”, istaknuo je izbornik.

Nema ni Kramarića i Čopa, međutim nitko nije otpisan, poručuje Čačić.

“Smatram da je važnije da igrači treniraju u klubovima te tako zadrže standardnost ili izbore mjesto u momčadi. Prilika za odlazak na EP pruža se i onima koji ovoga puta nisu pozvani”, najavio je Čačić.

Za A reprezentaciju ponovno će zaigrati Alen Halilović.”On je u našim opcijama, a radi se o izuzetno kvalitetnom mladom igraču koji je uspio sakupiti zavidnu minutažu u španjolskoj ligi gdje zabija i asistira”, izjavio je Čačić.

Izbornik je odlučo da će utakmica u Osijeku za Ivicu Olića poslužiti kao oproštaj nakon 14 godina u kockastom dresu.

“Oli želimo dati priliku da se oprostiti od navijača. U svojoj Slavoniji ima priliku povesti momčad i odigrati pola sata utakmice. Nadam se Ola da se vidimo u Osijeku”, rekao je Čačić koji je u dogovoru sa Savezom odlučio organizirati legendarnom napadaču oproštaj kakav zaslužuje.

Iako nas do Eura dijeli još tri mjeseca izbornik Čačić uvjeren je da će njegovi izabranici pokazati novo lice Vatrenih.

“Naši igrači igraju u vrlo kvalitetnim ligama i klubovima zato možemo reći da ćemo u Francuskoj biti goropadni na svakoj utakmici”, zaključio je Čačić.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!