PERNAR OPET HIT: Svojom izjavom o Titu zapalio je internet

pernar, tito

Saborski zastupnik Živog zida Ivan Pernar, koji ima doista samo svoj pogled na svijet oko sebe i na sva zbivanja u nas i u svijetu, izrekao je nekoliko rečenica o Josipu Brozu Titu, koje su izazvale veliku pozornost.

Neki su odmah njegovu izjavu komentirali kako pokušava dodatno prigrabiti simpatije i lijevog biračkog tijela.

Na Facebooku je Pernar napisao:

Najveći izazov za sve političare s naših prostora je bio u tome što nisu mogli “nadrasti” podjele među narodima.

Tito je u tome uspio, jednostavno je imao makro pogled na situaciju, gledao je s visine i uspio je savršeno balansirati situaciju.

Njegovom smrću pokazalo se kolika je veličina jedne osobe, ili bolje rečeno kolika je sposobnost jedne osobe da upravlja velikim sustavom i drži ga na okupu.

Ne govorim o njemu kao o nekakvoj dobroj vili, demokratu ili pravedniku, govorim o njemu kao generalu s najvišim činom koji je uspio ono što nitko drugi prije njega nije, a to je – ostvariti jedinstvo među južnim Slavenima.

Osobno sam protiv nove Juge, ali iako nisam jugoslavenski orijentiran gledam na druge južne Slavene kao braću, a ne kao na neprijatelje.

Ja u Bošnjaku ne vidim muslimana iz Saudijske Arabije nego Slavena iz Bosne. Na Srbina ne gledam kao na dalekog Rusa nego prvog susjeda iz ulice.

Takav pogled stvorio mi je prijatelje van granica Hrvatske, ali i neprijatelje u svojoj zemlji.

Međutim, ti neprijatelji me ne uznemiruju jer znam da su mentalno ograničeni i ne vide širu priču, a to je da su podjela i sukob među južnim Slavenima bili dirigirani od okupatora sa Zapada.

Razlog zašto Jugoslavija nije održiva nije u Bošnjacima, nego u Srbima čiji je mentalitet da dominiraju nad drugima. Pritom ne mislim na dominaciji u smislu toga da Srbi imaju intelektualno nekakav viši domet od drugih, pa eto imaju bolje ideje od drugih i superiorniji su u razmišljaju (vladavina pametnijeg), nego se radi najprizemnijoj dominaciji baziranoj na etničkoj liniji. Ja sam Srbin pa sam ja zato iznad tebe.

Bošnjak pak vidi brata u Turčinu koji ga je preveo na islam i nestao s ovih prostora, a ne u Hrvatu ili Srbinu s kojim tisućljećima godina dijeli i jezik i geografski prostor i mentalitet, ali i etničku bliskost.

Hrvat pak poput Bošnjaka misli da mu je bliži Austrijanac ili Njemac od Srbina, Slovenca ili Crnogorca.

Sve su to zablude koje onemogućavaju jedinstvo južnih Slavena i zbog kojih se svima nama skupa vlada sa Zapada.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/videos/2045202152472224/” bottom=”30″]

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/pernari/posts/2044556619203444″ bottom=”30″]