DAVOR BERNARDIĆ: Nisam čuo za koaliciju SDP-a i Mosta

bernardić

U Dubrovniku, Splitu i Šibeniku danas je organizirana rasprava o novom nacrtu programa SDP-a „Za dobro društvo“.

Prilikom posjeta Dubrovniku predsjednik stranke je podsjetio kako je SDP prvi i jedini u Hrvatskoj ponudio konkretan plan za zaustavljanje iseljavanja mladih, ali i kako lakše do posla i stana, što je posebice važno za Dubrovnik, gdje su cijene nekretnina tradicionalno više od ostatka Hrvatske.

Bernardić je ovom prilikom demantirao medijske napise o novoj koaliciji SDP-a i Mosta rekavši kako on za to „nije čuo“, a u Dalmaciji je još jednom ponovio svoj stav da Vlada na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem mora otići jer su štitili, a štite i dalje, kriminal u Agrokoru.

„Posljednja tri mjeseca mi u SDP-u ponavljamo da je u Agrokoru na djelu legalna pljačka koju je omogućio HDZ, Plenković, Dalić i ostatak te ortačke skupine. Naš stav je jasan: iz Agrokora se dosad izvuklo 150 milijuna eura, a radna mjesta su ugrožena. Premijer mora otići. Opoziv Vlade je nužan, isto kao i opoziv Martine Dalić. To je danas svima jasno.“
Predsjednik SDP-a je u Dubrovniku pohvalio rad mladog Jadrana Barača koji se odnedavno nalazi na čelu dubrovačkog SDP-a te je rekao kako je „uvjeren da će on na sljedećim lokalnim izborima preuzeti odgovornost za vođenje Grada.“

Zajedno s predsjednikom GO SDP-a Split Goranom Koturom, saborskim zastupnicima Arsenom Baukom i Brankom Grčićem te vijećnicom u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije, Sandrom Mitrović Nikšić, Bernardić je govorio o tome kako se SDP danas u Hrvatskoj zalaže za tržišnu, socijalnu i ekološku ekonomiju, no da su otvoreni i za nove oblike privređivanja poput ekonomije dijeljenja i cirkularne ekonomije, a sve kako bi se probudilo zastarjeli model ekonomskog razvoja u našoj zemlji.

Dodao je kako novi budući program stranke, koji je napisan nakon 22 godine, donosi za SDP novu paradigmu, no ujedno je i podloga budućeg programa za Hrvatsku.

“Svaki dan se borimo za jednakost. Stranke koje mijenjaju smjer kako puše vjetar i kako pišu mediji gube svoj identitet. SDP-u se to neće dogoditi. I dalje stojimo čvrsto na braniku osobnih sloboda, zaštite slabijih, LGBT zajednice. Jedini način da uspijemo promijenti ovu zemlju jest da se pokrenemo, ali i da ne zapadnemo u cinizam i apatiju. Želim vratiti vjeru u politiku i promijeniti stav da su svi političari isti.“Poručio je kako je ponosan što je SDP stranka koja okuplja progresivne ljude koji gledaju u budućnost, koji nisu potonuli u malodušje i koje ne napušta vjera u bolju Hrvatsku.

Na tribini u Šibeniku su, uz predsjednika stranke, sudjelovali i saborski zastupnici Marija Alfirev i Franko Vidović te potpredsjednik GO SDP-a Šibenik Ivan Rajić, kaže se u priopćenju SDP-a.