GORAN ALEKSIĆ: Banke su prevarile zlonamjerno sve u Hrvatskoj

goran aleksić, sabor

Zastupnik SNAGA-e Goran Aleksić i član Udruge Franak Denis Smajo u Saboru su govorili o pravomoćnoj sudskoj presudi u Sloveniji, kojom je jedan ugovor o kreditu s valutnom klauzulom u švicarskom franku proglašen ništetnim.

Piše: Damon Balenović

Bračni par koji je prije presude bio dužan 72 tisuće eura, nakon presude ostao je dužan oko 19 i pol tisuća eura, izvijestio je Denis Smajo.

“I upravo se ova presuda naslanja na dosadašnju praksu Europskog suda, gdje su se nedvojbeno postavili temelji za utvrđivanje nepoštenosti ove ugovorne odredbe. Ono što je nama sad najvažnije jest da je posljedica ništetnost cijelog ugovora. Očekujemo da visoki trgovački sud u našoj kolektivnoj tužbi donese napokon pravorijek onako kako ga je usmjerio Ustavni sud i Vrhovni sud i onako kako je naložio i sam Europski sud pravde”, rekao je Smajo. Zadovoljan presudom u Sloveniji je zastupnik Goran Aleksić.

“I jako sam ponosan da ono što smo započeli 2011. godine širom Europske unije doživljava procvat, presude se donose od Španjolske do Grčke”, kaže Aleksić, te dodaje:

“Sva ova sudska praksa govori u prilog Republici Hrvatskoj da je bila u pravu kad je provela konverziju, jer je provela konverziju nepoštenih i ništetnih ugovornih odredaba u poštene ugovorne odredbe.”

Nakon pomoći privatnim osobama Aleksić sada pomoć nudi i pravnim osobama.

“Ja pozivam sve pravne osobe da se meni osobne jave na moj saborski mail. Ja ću im pomoći da podignu tužbe s tim da rizici postoje. Moje mišljenje je i da pravne osobe imaju pravo na obeštećenje. Banke su prevarile namjerno, zlonamjerno sve osobe u Republici Hrvatskoj, i fizičke i pravne”, izjavio je Aleksić.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/goran.aleksic.399/posts/1681509298606854″ bottom=”30″]