HGSS U AKCIJI: Iz provalije spasili prelijepog psa – aljaškog malamuta

Foto: HGSS
Foto: HGSS

Sa litice Modrog jezera pripadnici HGSS-a su izvukli psa, aljaškog malamuta, koji je u igri preskočio zaštitnu ogradu i završio u provaliji.

Poziv za pomoć na dežurni telefon HGSS Stanice Makarska zaprimljen je 14. siječnja, 2018. godine u 15,10 sati od djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Grada Imotskog.

Na teren su izišli spašavatelji koji su u okolici Imotskog održavali međustaničnu vježbu potražnih timova iz HGSS Stanice Šibenik, Split i Makarska uz kolege iz Hercegovačke gorske službe spašavanja Mostar, stoji na stranicama HGSS-a.

Pored Modrog jezera, prilikom šetnje mlađeg para, pas je u igri preskočio kameni zid i zakotrljao se tridesetak metara niz liticu prema jezeru.

Brzom intervencijom uz pomoć tehničke opreme, spašavatelji su se spustili do psa kojeg su pronašli na grani stabla. Nakon spuštanja psa na tvrdo tlo, a kako je pregledom utvrđeno da nema vidljivih ozljeda, uslijedilo je izvlačenje uz pomoć oprsnice.

Akcija spašavanja završena je u 16,30 sati kada je pas predan zabrinutom vlasniku.

Naizgled bezazlena šetnja i istrčavanja čovjekovog vjernog pratitelja moglo je završiti pogibeljno. Ovo je samo pouka da svog ljubimca prilikom šetnje držite na uzici  zbog njegove sigurnosti kao i sigurnosti ljudi i drugih životinja.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!