POSTUPAK PROTIV MARIĆA: Pokreće se zbog povezanosti s Agrokorom

zdravko marić

Na jednoj od posljednjih sjednica prije isteka mandata Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokrenulo je postupak protiv ministra financija Zdravka Marića.

Smatraju da je zbog prijašnjeg posla u Agrokoru bio u sukobu interesa.

“S obzirom da je povezanost dužnosnika s trgovačkim društvom Agrokor d.d. koja proizlazi iz prethodnog radnog odnosa mogla utjecati na nepristranost dužnosnika pa je uključivanjem u rješavanje problema ovog koncerna kao ministar financija dužnosnik propustio očuvati vlastiti integritet i vjerodostojnost te povjerenje građana u proces donošenja odluka od strane tijela javne vlasti”, rekla je Dalija Orešković, predsjednica Povjerenstva.

“Od prvog dana ponavljam jedno te isto tako ću i danas ponoviti. Dakle od prvog dana od kad sam bio na mjestu u financijama u javnu dužnost ja bih rekao i časnu dužnost samo isključivo radim u javnom interesu i nikakvi pojedinačni partikularni interesi nikad ne bih i stavljao ispred javnog interesa”, rekao je Marić, a prenosi Media servis.

Potpredsjednica Vlade Martinu Dalić kažnjena je sa 6000 kuna zbog nesrazmjera u bruto i neto plaći supruga koju je prijavila u imovinskoj kartici.

Povjerenstvo je odlučilo da se neće pokrenuti postupak protiv predsjednice Kolinde Grabar Kitarović vezano uz anonimnu prijavu u kojoj se ukazuje da je sporno može li uz obavljanje funkcije predsjednice pohađati doktorski studij na Fakultetu političkih znanosti.