PREDSJEDNICA: Porezna ne smije biti represivni aparat

kolinda grabar kitarović

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović otvorila je u Bjelovaru Privremeni ured u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije.

Državne mjere ne smiju i nadam se neće izostati, jer krajnji je čas da se odmaknemo od deklarativne potpore investicijama i zapošljavanju i započnemo provoditi mjere koje će tome doista i pridonijeti, naglasila je predsjednica.

“Posebno je važno da Porezna uprava ne bude represivni aparat, da ne guši obrtnike i poduzetnike drakonskim kaznama koji su u nesrazmjeru s počinjenim prekršajima jer se time ljude obeshrabruje i stvara antipoduzetnička klima”, rekla je šefica države.

Dodala je da, ako se radi o spornom Zakonu, Zakon treba mijenjati jer poduzetnike treba ohrabrivati, a ne tužiti ih.Svi društveni mehanizmi i državne strukture trebaju biti u funkciji rješavanja demografske krize. Među uvjetima za ostanak mladih na prvom mjestu je zapošljivost i plaća koja će omogućiti dostojanstven život, poručila je predsjednica iz Bjelovara gdje joj je privremeni Ured. Na potezu je država, koja mora što dinamičnije provoditi mjere fiskalne i funkcionalne decentralizacije, koja će omogućiti razvoj drugim sredinama, zaključila je, a prenosi Media servis.