ŽARKO PUHOVSKI: Dok je Bernardić čitao zadaćnice o tati, Pernar se nametnuo kao šef oporbe

bernardić, pernar

Stanje u SDP-u i jučer održano Predsjedništvo najveće oporbene stranke bila je temom današnje emisije Bez cenzure Rovinj FM-a.

Izvješće: Media servis

Podsjetimo, na sinoć održanom sastanku, Davor Bernardić dobio je gotovo jednoglasnu podršku Predsjedništva dok će se o sudbini Miranda Mrsića i Milanke Opačić tek odlučivati.

Gostujući u današnjoj emisiji Bez Cenzure na Rovinj FM-u, politički analitičar profesor Žarko Puhovski rekao je kako se jučer dogodilo ono najednostavnije što je i najgore, problemi su se odložili za neki drugi dan. “Kao malo dijete koje čeka da profesor bude bolestan pa da ne mora napisati zadaću za sutra.”

Na pitanje o izbacivanju Opačić i Mrsića iz stranke, Puhovski je rekao: “Budu li pametni Bernardić i ovi uz njega to se neće dogoditi, ali ja mislim da se Bernardić nije pokazao politički pametnom osobom i da je sasvim sigurno da je on daleko najviše naštetio ugledu stranke svojim greškama, tako da je nepristojno drugima to predbacivati. Stranka je došla na loš glas, prije svega zahvaljujući Bernardiću.”

‘‘Bernardić se ne zna ponašati kao čovjek koji zna što radi, koji ima taktiku i strategiju‘‘, kaže Puhovski. “On se ne zna ponašati kao čovjek koji razlikuje bitno od nebitnog. On odmah počinje ‘dizati frku‘ zbog sitnih i nevažnih stvari, a neke velike bitne mu prolaze i na njih uopće ne reagira.”

‘‘Ne smije se zaboraviti da je Bernardić na raspravi o povjerenju Zdravku Mariću pročitao neku domaću zadaću za peti razred osnovne škole o svom tati, dok je Pernar poentirao u ime oporbe i nametnuo se kao šef oporbe i to je ogroman neuspjeh Davora Bernardića‘‘, rekao je Puhovski za Rovinj FM.

Na pitanje o četvorki čije se izbacivanje traži zbog navodne štete ugledu stranku, Puhovski je rekao:”Prigovori Milanki Opačić da se osjeća povrijeđenom jer nije potpredsjednica su besmisleni, jer ona je u zadnjih 10 godina jedina koja se nikada ni za što nije drugo kandidirala i ona se pokazala kao možda previše samozatajna političarka.” Mirando Mrsić je lelujao uz Josipovića, ali je za stranku učinio neke važne i dobre stvari isto kao i Peđa Grbin i takve članove ne možete samo tako skinuti sa dnevnog reda.Dok je Ranko Ostojić godinama držao Split i ovom trenutku kad su ga maknuli je u Splitu SDP na najnižim granama. To su ljudi koji su puno učinili za stranku.” Puhovski se osvrnuo i na HDZ, kazavši kako je i kod njih sličan problem kao i kod SDP-a, a to je da imaju oporbu unutar stranke:I dalje vjerujem da će izbori biti do kraja godine i da ova ‘krpana‘ većina Plenković neće izdržati. Bude li tako neće se puno promijeniti, ali ako budu za tri godine trebat će vidjeti kako će se procesi izdogađati. I SDP i HDZ će imati više manje polovicu biračkog tijela što god se događalo.” Rekao je između ostalog analizirajući trenutnu političku situaciju za Rovinj FM, profesor Žarko Puhovski.

PISALI SMO:

PERNAR U SABORU: Todoriću status zaštićenog svjedoka – neka kaže tko je što radio – čitajte OVDJE.

VIDEO: POLITIČKI PROGONI – Živi zid i odvjetnik Hodak oštro o stanju u pravosuđu – čitajte OVDJE.