NEMA ODLUKE O LOZANČIĆU: Petrov i Karamarko različitih stavova – premijer još čeka

tihomir orešković

Premijer Tim Orešković gosutujući na Hrvatskom radiju osvrnuo se na slučaj Lozančić. Nije još donio odluku hoće li staviti svoj potpis na smjenu koju je zatražila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Odgovorio je i na pitanje je li ga predsjednica dovela pred svršen čin, a prenosi Media servis.

“Mi smo dobri partneri i mi ćemo surađivati četiri godine. Imamo zajedničke ciljeve za bolju Hrvatsku”, kaže Orešković.

Oko Lozančića se ne slažu dva potpredsjednika Vlade – Petrov i Karamarko.

Ovo je demokracija i mislim da svaki čovjek ima, i potpredsjednik Petrov i prvi potpredsjednik Karamarko, imaju svoj stav. Oni su vrlo jasno to komunicirali a na kraju ću ja donijeti odluku”, rekao je Orešković.

Komentirajući rekordera u kratkoći mandata – bivšeg ministra branitelja Crnoju, Orešković je poručio – to je iza nas. Istaknuo je i da daje punu podršku ministru kulture Hasanbegoviću.

Evo kako objašnjava stavove ministra kojem su bliski ideolozi Handžar divizije i kojem je antifašizam floskula…

“Ja i gospodin Hasanbegović smo često komentirali. Mislim da su ovi komentari koji su izašli u javnost izvan konteksta. Gospodin Hasanbegović je uvjereni antifašist i povjesničar i vrlo sposoban čovjek. Mislim da će biti sjajan ministar kulture”, kaže Orešković.

S vašom potporom? “Apsolutno”, ističe Orešković.

Proračun za 2016. još nije donesen, ali se radi na njemu.

“Kada gledam svoju vladu i svakog ministra, mislim da je svakom ministru jasno da svi trebamo biti uspješni. Nije da će samo jedno ministarstvo biti uspješno, a drugo neće. To je naš proračun i očekujemo da ćemo svi gledati na koji način možemo predati najkvalitetniji i najefikasniji proračun”, kaže Orešković.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!