VATERPOLO: Hrvatski reprezentativci putuju u SAD na pripreme

VATERPOLO IZBORNIK: Bilo je svejedno Srbija ili Italija u finalu - kaže Ivica Tucak
Vaterpolo izbornik Ivica Tucak (Foto: HVS)

Hrvatski vaterpolisti sutra odlaze u SAD gdje ih očekuju četiri prijateljske utakmice u Los Angelesu i San Franciscu. Ovim okupljanjem počinju pripreme za dva glavna natjecanja u ovoj godini, finale Svjetske lige i Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, istaknuo je izbornik Ivica Tucak.

“Od večeras počinju prave pripreme. Naša želja je osvajanje medalje i pokušaj osvajanja one najsjajnije. Sve ono što je bilo jučer za nas više ne postoji. Maksimalno smo koncentrirani i fokusirani kako bi otišli do kraja”, poručio je Tucak koji će na put povesti 18 igrača.

“Trinaest igrača po pravilima Fine može sudjelovati na završnom turniru Svjetske lige, a njih ćemo odrediti nekoliko dana prije odlaska u Moskvu. To će biti prvo natjecanje koje ćemo pokušati otići do kraja, ali ono što je još važnije to će nam natjecanje dati sliku gdje smo i što moramo napraviti kako bi se što optimalnije pripremili za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti”, rekao je Tucak i osvrnuo se na pripreme u SAD-u.Odlazak u Ameriku došao je na poziv američkog vaterpolskog saveza, ali i zbog želje jednog od najboljih američkih i svjetskih vaterpolista svih vremena, bivšeg igrača Juga, Anthonya Azeveda koji se oprašta od svoje karijere, kaže Tucak i dodaje.

“Izašli su nam u susret da su pokrili troškove, što je za nas vrlo važno. Tamo ćemo imati fantastične uvjete za rad i jednog pravog sparing partnera koji će nam u ovoj fazi itekao dobro doći da se što optimalnije pripremimo”, zaključio je Tucak za Media servis.

“Mogu poželjeti jedino da cijela reprezentacija ove pripreme odradi bez ozljeda. Okupili smo se maksimalno motivirani i željni uspjeha. Vjerujem da ćemo se dobro spremiti i da uz malo sreće možemo ponoviti rezultate koje je vaterpolska reprezentacija do sada ostvarivala”, rekao je Marko Bijač, vratar reprezentacije. Nakon američkih priprema reprezentacija se vraća u Hrvatsku gdje će se od 16.6. do 19.6. pripremati u Zagrebu te nakon toga putovati u Moskvu na Super finale Svjetske lige.