MRAČNA TAJNA ISIS-A: Fanatizam skriven iza “droga za ratnike” – Talijani zaplijenili 37 tona!

DOLAZE ČAMCIMA: Teroristi ISIL-a na putu prema Europi - prijete Belgiji i Francuskoj

Talijanska policija zaplijenila je u Genovi tri velika brodska kontejnera s ukupno 37 tona narkotika koji su brodom trebali biti prevezeni u Libiju, za pripadnike tzv. Islamske države.

Pripremio: Tomislav Bourdin

Kako piše La Repubblica, riječ je o ogromnoj količini sintetičkog opioida tramadola, koji se na Bliskom istoku uveliko zloupotrebljava kao narkotik.

Drugi talijanski mediji spominju i to da je u pošiljci bilo i nekoliko tona captagona, tzv. “droge za ratnike”, odnosno tableta koje u sebi sadrže amfetamine.

Captagon je na Bliskom istoku postao droga “broj jedan” s izbijanjem rata u Siriji kad su je i ISIS i razne frakcije Al-Qaide, poput Al-Nusre, odnosno danas Tahrir al-Sham, ali i neke druge džihadističke grupe počele uveliko dijeliti svojim militantima.

Zato ne čude izjave za medije talijanskih istražitelja, koji tvrde da su dijelovi zaplijenjene pošiljke na kraju trebali završiti čak i u Mosulu u Iraku, a lako moguće i u Siriji.

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 75 milijuna eura. Pošiljka je originalno upućena iz Indije, da bi na Sri Lanki bila skrivena lažiranim oznakama kao šamponi i slična roba.

Iračke, sirijske i savezničke snage svakodnevno nalaze dokaze o masovnom korištenju navedenih narkotika među borcima ISIS-a.

Upravo je Captagon (Fenethyllin) glavni narkotik koji koriste teroristi Islamske države. Tragovi ovog narkotika nađeni su kod terorista koji su izvodili napade u Bruxellesu i Parizu.

Zato i ne čudi fanatizam samoubilačkih namjera kakav pokazuju pristalice ove terorističke tvorevine, koja, očito, više počiva na narkoticima, nego na ideologiji.