POLICIJA U AGROKORU: Krenuli izvidi protiv Ivice Todorića i uprave

FORBESOVA LISTA: Ivica Todorić i dalje broj jedan po bogatstvu u regiji

Iz Ravnateljstva policije se doznaje kako je policija počela s izvidima u Agrokoru, po nalogu Županijskog državnog odvjetništva u vezi s kaznenom prijavom protiv Todorića i uprave Agrokora.

Temeljem naloga Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu policija je započela s provođenjem izvida, ali zbog zakonskih odredbi o tajnosti izvida ne možemo dati više informacija, kazali su u Ravnateljstvu policije.

Izvidi su posljedica kaznene prijave koju je, “kao građanin”, podnio predsjednik Sabora Božo Petrov, o čemu je izvijestio prošli tjedan.

“Ono što je izišlo u medijima, pobuđuje sumnje. Ako je gospodin Todorić čist, on će to dokazati. Neka institucije odrade svoj posao”, rekao je tada Petrov.

Ante Šprlje, ministar pravosuđa, komentirao je potom da su svi koji imaju saznanja o nekom kaznenom djelu to dužni prijaviti, bez obzira je li riječ o običnom građaninu, ministru ili predsjedniku Sabora.

Podsjetimo i kako je zastupnik Živog zida Ivan Pernar u Saboru bio pozvao Ministarstvo financija i institucije da izvrše nadzor nad gazdom Agrokora Ivicom Todorićem.

Tom je prigodom rekao: “Financijsko stanje u Agrokoru je neizdrživo. Ministar financija Zdravko Marić bio je izvršni direktor Agrokora i bio je zadužen za financije što znači da je bio upućen u stanje, ali je usprkos tome dozvolio da se u prosincu da kredit od HBOR- a hineći da on nema ništa s tim. A znao je da je Agrokor pred bankrotom i time je HBOR oštećen za 283 milijuna kuna.

Ako je Marić znao da su izvješća lažirana, zašto je dao kredit Agrokoru od HBOR- a? Ako pak nije znao, onda se postavlja pitanje koje su njegove kompetencije da bude ministar u Vladi ako nije znao ni stanje u tvrtki u kojoj je radio? I čime se bavi DORH? Mojim slikanjem s učenicima po školama. Državne institucije prikrivaju kriminal koji se događa u Agrokoru. Ali sve će isplivati van.”