ZAJEDNO U OBITELJI PUČANA: Vučić ugurao svoj SNS u članstvo Europske pučke stranke – HDZ suzdržan

Aleksandar Vučić

SNS – Srpska napredna stranka kojoj je na čelu srpski premijer Aleksandar Vučić postala je pridružena članica Europske pučke stranke  -EPP, kojoj pripadaju i hrvatske stranke HDZ i HSS.

O tome je izvijestio Joseph Daul, čelnik EPP-a u Bruxellesu gdje se dva dana održavala politička skupština EPP-a, na kojoj je HDZ  predstavljao međunarodni tajnik i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier.

Podsjećamo, iz HDZ-a su najavili kako neće podržati ulazak SNS-a u EPP, ali da se neće ni protiviti.

“HDZ je suzdržan oko tog pitanja. Važno je reći da je to odluka koja je politički donesena još u svibnju, a sutra će samo doći do formaliziranje te političke odluke. Status svake stranke u EPP-u korespondira sa statusom zemlje iz koje dolaze, dakle status pridruženog člana korespondira sa statusom Srbije kao zemlje kandidatkinje”, izjavio je Stier.

Novinar Tomislav Krasnec na svojem Twitteru danas iz Bruxellesa objavio da se nitko nije protivio ulasku SNS-a u europske pučane, kao i da im je “izražena topla dobrodošlica.”

Na svojem Twitteru ulazak Vučićevog SNS-a u EPP i šutnju HDZ-a oko toga komentirala je Jadranka Kosor, bivša predsjednice te stranke i premijerka.

“Nema što Vučićev SNS tražiti u EPP dok ne prizna genocid u Srebrenici i druge činjenice iz presuda međunarodnih sudova. Jer: vladavina prava”, poručuje Kosor svojim bivšim stranačkim kolegama.

Potom dodaje kako je to stranka “istog onog Vučića koji je ’95. grmio u hrvatskoj Glini protiv Hrvatske”. Pecka i HDZ, jer s twitterašima komentira HDZ-ovo neprotivljenje riječima “Dobro je biti suzdržan?!”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!