EKSPLOZIJA U KARLOVCU: Starac ubio ženu sjekirom pa sve plinom digao u zrak

policija-hrvatska

U Karlovcu je, javlja policija, u eksploziji zasad nepoznatog uzroka, jedna osoba smrtno stradala a jedna je teško ozlijeđena.

Po prvim informacijama s mjesta događaja, nagađa se da je u pitanju eksplozija plina.

Tragedija se dogodila u središtu grada, na Strossmayerovom trgu tek pedesetak metara od zgrade gradske uprave, u kući gdje se u prizemlju nalazi kafić Karlo.

Žena je na mjestu poginula a muškarac je zadobio teške tjelesne ozljede prsnog koša i glave koji su u eksploziji opečeni.

No, kako se neslužbeno doznaje stariji muškarac je prvo sjekirom ubio ženu, a potom izazvao eksploziju koristeći plinsku bocu.

Doznaje se i kako je u eksploziji poginula Dana Bajac, dok je u bolnici zbrinut njen suprug.

Na mjesto događaja su upućene policija, vatrogasci i Hitna pomoć. Vatrogasci JVP Karlovac su lokalizirali vatru u stanu.

Štefica Bradač, vlasnica susjednog stana, izjavila je kako je njezin stan u eksploziji potpuno uništen, kao i još tri stana, dok je peti oštećen.

Policija je potvrdila u četvrtaka da eksploziji u stanu prethodilo ubojstvo 64-godišnje žene u tome stanu.

Utvrđeno je da je žena usmrćena hladnim oružjem, navode iz policije, a prema neslužbenim informacijama riječ je o sjekiri.

Ravnatelj bolnice dr. Ervin Jančić izjavio je jutros Hini da je pacijent živ, ali “pod sveobuhvatnim mjerama intenzivnog liječenja”.

Stradali su bračni par Bajac.