ORSAT MILJENIĆ: Milanović ni zbog sebe ni zbog stranke ne smije sudjelovati u ovoj kampanji

Orsat Miljenić

Osmero je kandidata za sada za upražnjeno mjesto predsjednika SDP-a nakon odlaska Zorana Milanovića.

Jedan od njih je i Orsat Miljenić, koji je o unutarstranačkim izborima u SDP-u govorio za HRT.

“Što više kandidata, to bolje. Sve je bolje nego jedna stranka, jedan kandidat. Svi su kandidati dobri, no mislim da ja stranku mogu dovesti do pobjede na parlamentarnim izborima”, komentirao je Miljenić veći broj kandidata za predsjednika.

Miljeniću konkurenti zamjeraju da je vrlo kratko član SDP-a, na što on odgovara: “SDP su za mene vrijednosti i ljudi, socijaldemokratske vrijednosti su i moje otkako znam za sebe. Aktivno sam zastupao i branio te vrijednosti još od Račana.”

Budući je u to vrijeme bio ministar pravosuđa za čijeg je mandata donesen sporni Lex Perković, kritičari mu i to zamjeraju, a Miljenić kaže:

“Lex Perković je bila priča koja je tehnički pogrešna. Ja sam i onda imao određene dvojbe oko tog zakona. Ušli smo u jednu raspravu s Europskom komisijom, vidjeli smo kamo to vodi, promijenili smo zakon i priča je završena. Međutim, i u toj priči ono što je bitno, vodili smo cijelo vrijeme računa da država ne trpi nikakvu štetu.”

Odlazak Zorana Milanovića i njegov mogući daljnji utjecaj u stranci, komentirao je na sljedeći način: “Milanović ni zbog sebe ni zbog stranke ne smije sudjelovati u ovoj kampanji. Mi smo ljudi koji ostaju, on je otišao”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!