KANONADA UVREDA: MOST-ov Siniša Ružić nazvao Sandru Perković glupačom – potom se ispričao

Sandra Perković, Milan Bandić

Kandidatkinje Koalicije za premijera najoštrije su osudile uvredu koju je na Facebooku o Milanu Bandiću i zlatnoj olimpijki Sandri Perković uputio glumac i Mostov izborni kandidat Siniša Ružić.

Ružić je napisao: “Milan Bandić, u svom kraju poznat pod nadimkom Prevara, dno je dna: korištenje djece u kampanji, zloupotreba Hanžekovićevog memorijala, koji plaćaju građani, od strane olimpijske pobjednice i politički interesne glupače Perković; podmićivanje i trošenje gradskog novca za privatne tulume… jadno… srećom, gotov je… još samo nekoliko mjeseci”.

Jelena Pavičić Vukičević, solidarizirajući se s Perković, sportašicom čija postignuća “pronose ime Zagreba i Hrvatske diljem svijeta”, osudila je ovakvo ponašanje i uvrede.

“Ova uvreda i napad upućen Sandri Perković jasno pokazuje i drugim ženama što mogu očekivati u politčkoj areni”, upozorava Pavičić Vukičević, sigurna da “muškarac muškarcu neće uputiti takvu uvredu”.

Napad na Sandru Perković sramotan je čin Mosta, kaže, “stranke koja nas proteklih mjeseci više zabavlja formom, a da o sadržaju nismo čuli ništa…

Vidjela sam plakat Most je vaš gost!, ta je stranka doista gost na hrvatskoj političkoj sceni, uvjerena sam da će građani to prepoznati”, poručuje Pavičić Vukičević.

U međuvremenu Siniša Ružić se za Hinu ispričao Sandri Perković što ju je nazvao glupačom, pojasnivši da pritom nije mislio ni na kakvu spolnu ni osobnu kvalifikaciju, već na materijalnu i moralnu korupciju stranke Milana Bandića čiji je ona član.

“Ispričavam se gospođi Perković zbog toga što sam upotrijebio riječ ‘glupača’. Svatko tko je čitao taj Facebook status mogao je shvatiti da se ne radi niti o rodnoj niti o spolnoj uvredi”, rekao je Ružić. Pojasnio je da je Sandra Perković na memorijalu stajala ispod Bandićeva izbornog loga, ne kao privatna osoba, nego u kontekstu predizborne kampanje.

“Sporna je riječ glupača, to je uvredljivo. Ispričavam se za tu riječ, ali kontekst je bitan. Smatram da je njezine zasluge na Olimpijskim igrama ne isključuju od činjenice da sudjeluje u podržavanju kriminala u Gradu Zagrebu”, kaže Ružić te ističe da je za taj njegov post zaradio “ogroman broj lajkova”.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!