NAKON ŠEST GODINA: USKOK obustavio istragu protiv Pripuza i još 11 okrivljenika

USKOK je obustavio istragu protiv vlasnika tvrtke CE-ZA-R Petra Pripuza, gotovo šest godina nakon otvaranja istrage zbog optužbi da je fiktivnim otkupom željeza iz te tvrtke izvukao 39,8 milijuna kuna i utajio pet milijuna kuna poreza, piše Jutarnji list.

Izvor: Media servis

Jutarnji neslužbeno doznaje da je obustavljena istraga i protiv ostalih 11 okrivljenika, među kojima je i Pripuzov sin Ante. U ovom predmetu USKOK je dva puta podizao optužnicu, a oba puta im je sud vraćao optužnicu uz obrazloženje da je nerazumljiva.

Zagrebački Županijski sud prvi put je optužnicu vratio u prosincu 2020. godine, tvrdeći da iz dokaza do kojih je USKOK došao tijekom istrage ne proizlaze kaznena djela za koja su okrivili Pripuza i 11 ostalih.

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskoga suda posljednji put je optužnicu vratilo 1. ožujka ove godine i dalo USKOK-u dva mjeseca da optužnicu dopuni. Sudeći prema odluci o obustavi istrage, izgledno je kako su u USKOK-u zaključili da to nije moguće. Osim ovog postupka, Pripuz je bio optužen za dvije točke i u predmetu Agram, a nepravomoćno je oslobođen.