U ČAST STRADALOM CRAIGU BREENU: Hyundai će ipak nastupiti na WRC-u i to u bojama Irske

Nakon nesreće u kojoj je tijekom pripremnog treninga irski reli vozač Craig Breen izgubio život, njegov tim Hyundai Motorsport potvrdio je da će nastaviti natjecanje na ovogodišnjem WRC Croatia Rallyju i to s dvije posade.

Izvor: Media servis

Hyundai Motorsport ističe kako je ova odluka donesena u dogovoru s obitelji Craiga Breena, njegovim suvozačem Jamesom Fultonom te posadama i članovima tima Hyundai Motorsport. Obitelj Breen i James Fulton potvrdili su da je njihova želja da se nastupi u Hrvatskoj u čast preminulom vozaču.

Dvije posade Hyundaija činit će Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe te Esapekka Lappi i Janne Ferm, a oba vozila koja će sudjelovati bit će oslikana i posebnom grafikom u bojama Irske u čast preminulog vozača.

“Nakon pažljivog razmatranja uključujući sve zainteresirane strane, odlučili smo nastaviti natjecanje na WRC Croatia Rallyju. To ćemo učiniti u sjećanje na Craiga, kako bismo mu odali počast, njegovoj strasti prema ovom sportu i njegovom natjecateljskom duhu. Na natjecanje dolazimo s dvije posade, a treću poziciju povlačimo u znak poštovanja,“ komentirao je Cyril Abiteboul, voditelj tima Hyundai Motorsport.

Ovogodišnje izdanje automobilističkog spektakla WRC Croatia Rally održat će se od 20. do 23. travnja. Brzinski ispiti vozit će se na dionicama u čak pet hrvatskih županija – Varaždinskoj, Krapinsko-zagorskoj, Zagrebačkoj, Karlovačkoj i Primorsko-goranskoj, uz ceremonijalni start u četvrtak 20. travnja ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 18:30 sati te ciljnu rampu u nedjelju 23. travnja na Aveniji Većeslava Holjevca, ispred Poslovne zgrade INA-e u Zagrebu od 15:30.