RAT NE STAJE: Što može učiniti kineski predsjednik koji stiže u Moskvu?

Dok se bitka za rudarski grad Bahmut u Ukrajini nastavlja jednakom žestinom, ruski čelnik Vladimir Putin nakon Krima nenajavljeno je posjetio simbol rata Mariupolj koji je i dalje pod ruskom okupacijom.

Izvor: Media servis

To je Putinovo prvo putovanje na teritorije ukrajinske regije Donjeck od početka rata. “Zločinci se uvijek vraćaju na mjesto zločina”, komentirao je Putinov dolazak savjetnik ukrajinskog predsjednika Mihajlo Podoljak.

​Uoči današnjeg dolaska kineskog predsjednika Xi Jinpinga u Moskvu, Podoljak je komentirao da kineski prijedlog mirovnog plana nema uravnoteženu logiku i da sadrži kontradikcije. S druge strane, Putin je rekao da je Rusija zahvalna za kinesko “dobro uravnoteženo” stajalište o ratu u Ukrajini.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otkrio je da je od početka rata neutralizirano preko 400 tisuća neprijateljskih granata, a da je uklonjeno više od 200 tisuća eksplozivnih predmeta.
“Zahvalan sam Nacionalnoj gardi Ukrajine i našim oružanim snagama! Protjerati okupatora, očistiti našu zemlju od svih tragova zle države i kazniti teroriste je naš zadatak. Zadaci koje ćemo ispuniti. Mi Ukrajinci smo ujedinjeni. I svijet je ujedinjen.”